Arrangement

Teknologi i fremtidens byer

Torsdag d. 17. september 2015

Kl. 15:00 - 18:00

Gratis

 

Beskrivelse

Fremtidens byer er i ekstrem grad påvirket af kommende teknologier. Hvor bor folk? Hvordan køber vi ind? Hvad laver vi, når vi arbejder? Og hvor? Hvordan transporterer vi os rundt?

Det er nogle af de generelle spørgsmål, der kan stilles, når nu vi ved, at selvkørende biler og lastbiler er på vej, at alle har smartphones, at mange indkøb skifter til onlinehandel.

Fire talere, som har indsigt i denne emnekreds, giver deres bud på den teknologiske fremtidsby.

Dette arrangement sker i samarbejde med medlem af IDA Fremtidsteknologi, Bo Larsen, der til daglig arbejder med fremtidens by for Københavns Kommune.

På talerlisten er følgende emner og eksperter:

Disse teknologier rammer byerne
Robotter og apps, bioteknologi, droner, sociale medier med meget mere: Hvilke teknologier vil påvirke fremtidens by? Radiovært på P1 Harddisken og teknologikender Henrik Føhns giver sit bud.

Urbaniseringen og mega-trends i byudviklingen
Verdens befolkning er i stigende grad på vej mod byerne, men hvor er byerne på vej hen i en tid med en voldsom teknologiudvikling, som både varsler muligheder og udfordringer for et godt liv i byerne? Henriette Vamberg er arkitekt og leder arbejdet med at transformere byer over det meste af kloden hos Gehl Architects med udgangspunkt Jan Gehls verdenskendte tilgang til byer og deres udformning.

Adfærdsdesign og data som redskaber i byudviklingen
Menneskelig adfærd er ofte den største hindring for, at viden og teknologi udnyttes optimalt, så hvilken rolle spiller adfærdsdesign og data i planlægningen af fremtidens byer? Simon Bentholm er adfærdsdesigner hos konsulentbureauet /Kl.7 og medforfatter til bøgerne ’Data - Virksomhedens nye grundstof’ og ’Adfærdsdesign - aben og jakkesættet’

Teknologien kommer – er København klar?
Hvordan håndterer en storby kravet om at være smart og på forkant med udviklingen, når hastigheden i teknologiudviklingen øges dag for dag? Kim Spiegelberg Stelzer er specialkonsulent i Københavns Kommunens inkubator for Smart City initiativer ’Copenhagen Solutions Lab’.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Torsdag d. 17. september 2015

Kl. 15:00 - 18:00


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

12. september 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

86


Ledige pladser

28


Arrangementsnr.

315084


Arrangør

IDA Fremtidsteknologi