Arrangement

Teknologisk dannelse og uddannelse på Askov Højskole - fra Poul la Cours vindmølle til robotlinien i dag

Almen dannelse handler ikke kun om kunst og litteratur, men også om at forstå moderne teknologi – så nu rykker robotterne ind på højskolen, hvor det danske vindmølle-eventyr begyndte.

Poul la Cour Museet

Onsdag d. 16. maj 2018

Kl. 17:00 - 20:30

Gratis

 

Beskrivelse

IDA Elteknik inviterer til møde på Poul la Cours forsøgscenter fra 1897 i Askov, som i dag fungerer som museum for Danmarks vindmøllehistorie samt som undervisningssted for unge mennesker i naturvidenskabelige fag.

Vi har sammensat et spændende program som følger:

Program

Kl 17:00 Rundvisning på museet i den gamle forsøgsmølle, herunder beretning om Poul la Cours forsknings og undervisnings betydning for den energiteknologiske udvikling i DK.

Ved Bjarke Thomassen, formand for Poul la Cour Fonden

Under rundvisningen (ca. 1.5 time) vil historien om Poul la Cours liv og virke blive fortalt, og som underviser på Askov Højskole, vil hans relation til højskolen være en del af historien.

Under rundvisningen vil flere af Poul la Cours opfindelser blive demonstreret, og i skolestuen vil der blive vist en billedserie/video, som underbygger historien.

Kl 18:30 Traktement i konferencerummet i toppen af møllen.

Kl 19:00 Forelæsning ” Askov Højskole genfinder sit teknologiske ståsted med spørgsmål og debat.” Almen dannelse handler ikke kun om kunst og litteratur, men også om at forstå moderne teknologi – så nu rykker robotterne ind på højskolen, hvor det danske vindmølle-eventyr begyndte.

Ved Gunver Majgaard, fagleder af den nye linje – og tillige lektor i SDU’s forskningsgruppe for Embodied Systems for Robotics and Learning, hvor hun forsker i digitale medier.

Teknologi fylder meget i debatten og i bogstavelig forstand, fordi vi hele tiden er omgivet af det. Derfor er det vigtigt at forstå de mekanismer og det interaktionsdesign, der gør, at vi f.eks. tager mobilen med i seng om aftenen.«

Kl 20:30 Afslutning

 

 

Praktisk Info

Hvor

Poul la Cour Museet

Møllevej 21, Askov

6600 Vejen


Hvornår

Onsdag d. 16. maj 2018

Kl. 17:00 - 20:30


Pris

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 14. maj 2018

Kl. 23:55


Antal pladser

24


Ledige pladser

23


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

327034


Arrangør

IDA Elteknik