Arrangement

Tekstilkemi

Onsdag d. 16. januar 2013

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Hvad er tekstilkemi? Tekstiler omgiver os overalt i vores hverdag, som tøj, i boligen, i biler, som filtermateriale, i have- og jordbrug. Set med kemiske øjne er der mange aspekter ved tekstiler, der er spændende, både i forhold til fremstilling af såvel råmateriale som tekstilfibre, forarbejdning ved for eksempel farvning og overfladebehandling, og i forbindelse med tekstilers "afterlife": bortskaffelse eller genanvendelse.

Vi har fået civ.ing. i kemi John Hansen, chefkonsulent fra Teknologisk Instituts center for Tekstil, til at komme og holde aftenens oplæg om de kemiske aspekter ved tekstiler. Han vil under oplægget præsentere hvad tekstile materiale egentlig er, rent kemisk, hvordan de fremstilles, farves og efterbehandles.

Tillige vil John Hansen give en kort præsentation af Teknologisk Institut, og de opgaver der arbejdes med i Tekstilcentret. Der vil være god mulighed for at stille spørgsmål, og for eksempel blive klogere på hvordan vi som forbrugere kan forholde os til forskellige mærkninger og certificeringer af det tøj vi køber.

Der serveres en sandwich i pausen.

Pris
Kr. 50 pr. person.
Max en ledsager pr. IDA-medlem.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 16. januar 2013

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

50 kr.

Medlem

50 kr.

Seniormedlem

50 kr.

Studiemedlem

50 kr.

Ledsager til medlem

50 kr.

Tilmeldingsfrist

14. januar 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

32


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

995853


Arrangør

Kemi- og Bioteknologisk Udvalg, IDA Østjylland