Arrangement

Telefonen – den allestedsnærværende forbindelse i en skrumpende verden

Telefonen – den allestedsnærværende forbindelse i en skrumpende verden v/ museumsinspektør for videnskabshistorie Hans Buhl, Steno Museet, Aarhus Universitet

Onsdag d. 25. februar 2015

Kl. 16:00 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Telefonen knytter mennesker sammen over alle afstande. Vi ringer til kæresten, børnene, kunderne, lægen og pizzabuddet. Ja, telefonen er vel nærmest uundværlig i nutidens samfund. Men da den blev opfundet i 1876 afhjalp den ikke et stort og udtalt behov for at alle kunne tale med alle, fjern eller nær. Telefonen var i virkeligheden et utilsigtet resultat af et forsøg på at løse et helt andet problem, nemlig manglende kapacitet i telegrafsystemet, og i begyndelsen blev telefonen blot betragtet som et interessant stykke legetøj.

Hans Buhl vil fortælle historien om telefonens udvikling fra de første primitive telefonapparater til vor tids avancerede smartphones, og undervejs vil Hans Buhl slå ned på så forskelligartede emner som telefonens baggrund og opfindelse, telefon-centraler, langdistancetelefoni, telefonkultur og mobiltelefonens revolution af den personlige telekommunikation.

 

Praktisk Info

Hvor

Se mødetavlen


Hvornår

Onsdag d. 25. februar 2015

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

24. februar 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

90


Ledige pladser

54


Tilvalg

Benedicte Barding

0 kr.

Arrangementsnr.

312857


Arrangør

IDA - Historisk Teknologi, HITEK