Arrangement

Top romsmagning for kendere

København S

Onsdag d. 31. oktober 2012

Kl. 18:30 - 22:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Så er der igen et tilbud til de mere erfarne romdrikkere. ”Rom Thomsen” kommer og laver en smagning specielt for IDA’s rom-venner, som tidligere har været på en af vore romsmagninger.

Der vil således ikke blive gået i detaljer med hvordan man laver rom, men blive koncentreret fokus på de 8 ”top-rom” der er udvalgt.

I blandt dem er en meget stor sjældenhed: ” Santiago de Cuba Ron Extra Anejo 25 år ”. Den er lavet på den oprindelige Bacardi fabrik som Fidel Castro nationaliserede efter magtovertagelsen i 1959. Denne rom er lavet i anledningen af byen Santiago de Cubas 490 års grundlæggelsesdag. Den er umulig at opdrive i Cuba i dag.

Man kan evt. forberede sig ved at gå til ”Rom Thomsens” hjemmeside: http://www.romthomsen.dk/

Hold også øje efter vores whiskysmagning den 14. november samme sted. Prøv også vores romsmagning for begyndere den 24. oktober.

For at lægge bunden starter vi med at spise timianstegt kalvecoulette m efterårsgrønt, pommes risolette dertil et glas øl, vand eller vin.

Det er ikke muligt at køre hjem fra dette møde. Tag Metroen til Bella Center st. (Metro) Restauranten ligger ca 7- 9 min. gang derfra (6-700 m ad Ørestads Blvd.). Bus 4A, 30, 250S holder ved Bella Center Vest, Ørestads Blvd. Biler kan også blive stående gratis på P pladsen til næste morgen.

Vi smager disse 8 perler: 

1) Barbancourt Réserve du Domaine Rhum Haiti 15 år 43%
Haiti
Barbancourt romdestilleri - grundlagt i 1862 i det fattigste land i verdensdelen - af en fransk cognac bonde fra Charente - Dupré Barbancourt. Det er stadig efterkommere fra Dupré som driver destilleriet. Rommen er en ”Rhum agricole” hvor man bruger frisk sukkerrørssaft til gæringen. Noget af rommen lagres på brugte cognactønder.
Den ældste rom fra Haiti.
Hvert år frigives en begrænset mængde og stilles til rådighed for kendere. Hvert marked får maksimalt adgang til ca. 10 % af hvad der ellers indkøbes af rom fra Haiti.
Det var oprindeligt forbeholdt Barbancourt familie og deres venner. Det blev udbudt til offentligt salg for første gang i midten af 1960-erne. I dag er Estate Reserve og dets uforlignelige smag blevet en veritabel institution i verden af rom kendere.
I den forbindelse kan vi oplyse at vi i årevis har bedt om at måtte importere denne rom. Den kom først til Europa i 2009.

2) Botran Solera 1893
Guatemala
Lagres i 2300 meters højde i Guatemalas bjerge, hvilket giver en harmonisk og jævn modning Rommen er en ny udgave af en rom med samme navn, med alder betegnelsen 19 år og så på en anden flaske. Man har ændret blendingen, med henblik på at nå et bredere publikum og gjort rommen en lille smugle sødere. Lagringen sluttes på sherryfade fra Spanien. Rommen er nu et blend af rom med alder mellem 5 og 18 år

3) Havana Club ‘Selección De Maestros’ 45 %
Cuba
Den nye Havana Club Selección de Maestros er specialfremstillet af de Cubanske Maestros Roneros i en proces, der starter med, at de absolut bedste af de lagerede rom udvælges. Den håndplukkede rom blandes herefter og hældes på specialudvalgte egetræsfade for yderligere lagring. I den sidste del af lagringsprocessen udvælger de Cubanske Maestros Roneros i fællesskab igen de bedste fade, hvorfra den endelige variant komponeres og hældes på flaske direkte fra tønden

4) Abuelo Centuria 'Reserva de la Familia'
Panama
Produceres i Panama af Varela Hermanos, som oprindeligt har lært romhåndværket i Cuba. Helt speciel aftapning af Abuelo. ”Fra familiens eget lager” i Anledning af fabrikkens 100 års dag. Der er kun kommet 160 flasker til Danmark. Det er de bedste tønder de har fundet på lageret der er blevet til denne særlige rom. Noget af rommen er over 30 år gammel

5) Plantation 20anniversario 40 %
Barbados
Denne sjældne og unikke Barbados rom er efterlagret på fine cognacfade hos cognachuset Pierre Ferrand i hjertet af Cognac i Frankrig. De franske limousine egefade, som først er blevet brugt til modning af den allerbedste Grande Champagne Cognac. Denne Plantation rom er en del mere sød end de traditionelle plantation aftapninger. Klassisk Barbados rom med både pott still og kolonne still giver revet appelsinskal og fine vaniljetoner samt en markant kokos i både duft og smag.

6) El Dorado 15 år 43 %
Guyana
El Dorado var navnet på den sydamerikanske myte om en by fyldt med guld. El Dorado 15 år kommer fra Britisk Guyana og en fyldt med sødme, nødder og kandiserede frugter og rosiner. Fabrikken Diamond distillery har hele 9 forskellige destillationskedler og har brugt rom fra 4 af disse for at lave denne rom. Bla. fra Enmore kedlen som er verdens eneste kolonne lavet af træ. Den har lavet rom i 130 år.

7) Rum Nation - Panama 21 år Decanter 40 %

Ny Rom fra forår 2012.
I 1980’erne emigredere Cubas store Master Ronero Francisco “Pancho” Fernandez til Panama – hvor han begyndte at destillere for Abuelo. Nu er han gået solo og har blendet flere meget berømmede rom. Han har lavet en der hedder ”Zaya Gran Reserva” og en 21 år gammel ”Ron Zafra”. Efter min overbevisning er denne rom fra samme sted. Men det er ikke officielt bekræftet.
En meget elegant rom med stor sødme og en silkeblød finish.

8) Santiago de Cuba extra anejo 25 år 40 %
Cuba
Denne rigtige gode rom fra Cuba er udgivet i anledning af byens 490 år fødselsdag. Den bliver lavet på den fabrik Bacardi forlod, da Fidel kom til magten i Cuba. En mere rund og fyldig rom end dens kollega fra "Havanna Club". Fidel gav personlig tilladelse til at denne rom kunne tappes til slag. Blev i en del år kun brugt til gaver til statsoverhoveder. Krydret og fyldig smag med masser af melasse, i fin afrunding med lidt vanilje og tydelig aftryk af fadet Er meget mere blød, sød og rund end lillebror på 20. Den er lang mere ”imødekommende”. Fantastisk rom.

Det er ikke muligt at køre hjem fra dette møde. Tag Metroen til Bella Center st. (Metro) Restauranten ligger ca 7- 9 min. gang derfra (6-700 m ad Ørestads Blvd.). Bus 4A, 30, 250S holder ved Bella Center Vest, Ørestads Blvd. Biler kan også blive stående gratis på P pladsen til næste morgen.

Kulturforums arrangør er Henrik Nielsen.

Pris for IDA-medlem/ledsager (maks. 1): 330,00 kr. pr. person.
Tilmeldingen er bindende.
Tilmelding på www.ida.dk eller til Mødetilmeldingen på tlf. 33 18 48 18 senest 24. oktober 2012.
Husk du kan tilmelde dig SMS-reminder.

 

Praktisk Info

Hvor

Restaurant Royal Golf Center

Center Boulevard 4

2300 København S


Hvornår

Onsdag d. 31. oktober 2012

Kl. 18:30 - 22:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Arbejdsledig, medlem

330 kr.

Medlem

330 kr.

Seniormedlem

330 kr.

Studiemedlem

330 kr.

Ledsager til medlem

330 kr.

Tilmeldingsfrist

26. oktober 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

48


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

995363


Arrangør

KulturForum, IDA København