Arrangement

Tryghed, overvågning og video i det offentlige rum?

Teknologisk overvågning i det offentlige rum er det udelukkende godt eller er det vejen ind i et Big Brother-samfund? Er du mere tryg ved, at dit elektroniske fodspor og video kan følge, guide og overvåge dig overalt?

Onsdag d. 13. maj 2015

Kl. 13:00 - 17:30

Fra 100 kr.

 

Beskrivelse

Med mobilen tændt og en video på hver gadehjørne, følges og registreres din færden konstant. Vi stiller spørgsmålet, om og hvordan vi i Danmark skal anvende de mulige overvågningsteknologier?

Det store spørgsmål er, om det elektroniske fodspor og video i det offentlige rum giver en større tryghed og støtte, når du enten guides gennem byen af mobilernes placeringstjenester eller videoen over butikken måske opfanger en mulig forbrydelse? Forhindrer eller dæmper video de kriminelle i at udøve deres aktiviteter, eller er det falsk tryghed for borgerne? Øger det opklaringsprocenterne, når ulovligheder begås? Intimiderer mobilens konstante teknologiske overvågning i stedet borgernes almindelige privatliv og aktiviteter, og ændrer vi adfærd, når vi ved, at vores færden registreres med sted og tid og lagres af ukendte i private og offentlige databaser? Offentlig transport, taxa,  gader og stræder har allerede overvågning.  Google, mobiloperatører ved, hvor du er konstant, og har vi allerede godtaget det som borgere? I England har man CCTV overalt. Big Brother-samfundet - er det lige om hjørnet?

Hvad mener du? Kom og hør, hvad Datatilsynet mener om den overvågning og videoregistrering, der finder sted i det offentlige rum, og Fonden Teknologirådet har i 2014 afsluttet et EU-projekt SurPRISE, hvor borgerne i Europa er blevet spurgt om deres opfattelse af videoovervågning. Peter Lauritsen, lektor ved Medievidenskab, har forsket i overvågning, og han har et bud på, hvordan vi skal forholde os.

Program:
13:00: Intro af IDA Teknologivurdering ved Formand Hans Jørgen Brodersen
13:15: Datatilsynet ved Kontorchef Lena Andersen:
Lovgivningen skal sikre både samfund og den enkelte borger - hvad er reglerne og rettighederne nu og i fremtiden, men ikke mindst på hvilket grundlag laves reglerne?
14:00: Fonden Teknologirådet ved Projektleder Anne Kirstine Smith Lygum:
EU-SurPRISE-projektet – har set på befolkningerne i Europas holdning til videoovervågning. Også i Danmark - Hvad er er erfaringerne, og hvilke anbefalinger kan Fonden konkludere ud fra projektet.
14:45: Let forfriskning
15:00: Oplæg af Lektor Peter Lauritsen, Aarhus Universitet: "Farvel Big brother". Er Big Brother ren fiktion, eller giver big data-overvågningen store fordele for individdet og samfundet.
15:45: Derefter debat mellem tilhørere og oplægsholdere
16:30: Afslutning

 

Praktisk Info

Hvor

212


Hvornår

Onsdag d. 13. maj 2015

Kl. 13:00 - 17:30


Pris

Medlem af arrangør

100 kr.

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

200 kr.

Firmamedlem

200 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.200 kr.

Tilmeldingsfrist

12. maj 2015 - kl. 12:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

47


Arrangementsnr.

314140


Arrangør

IDA Teknologivurdering


Medarrangører

IDA IT