Arrangement

UDSTILLINGEN LEONARDO DA VINCI – FORTIDEN I FREMTIDEN

UDSTILLINGEN LEONARDO DA VINCI – FORTIDEN I FREMTIDEN

Charlottenlund

Onsdag d. 20. august 2014

Kl. 15:00 - 17:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Kom og se, hvordan Leonardo da Vincis (1452-1519) geniale ideer som opfinder og ingeniør tager sig ud, når de bliver gjort til virkelighed. I Det Gamle Danmarks Akvarium kan publikum røre ved og nærstudere mere end 60 af de maskiner, som den gamle mester ’opfandt’. Nogle er opbygget som mindre modeller, andre er fremstillet i naturlig størrelse ud fra da Vincis originale, efterladte tegninger fra det 15. og 16. århundrede.

Udstillingen med hans maskiner har været vist over hundrede forskellige steder i verden, men aldrig før i Skandinavien. (Det er IKKE den samme udstilling, som blev vist på Koldinghus i foråret 2014). Og enkelte maskiner havde verdenspremiere, da Det Gamle Danmarks Akvarium den 16.maj 2014 åbnede dørene for den internationale da Vinci-udstilling.

En del af maskinerne er interaktive, så den besøgende selv kan afprøve, hvor sindrigt de fungerer. Blandt andet kan man se, hvordan han forestillede sig en cykel – mange hundrede år før den blev opfundet. Man kan genopleve hans forsøg på at skabe en flyvemaskine og en robot. Eller man kan kigge nærmere på de frygtindgydende detaljer i hans bud på effektive krigsmaskiner. Man kan også få mere at vide om den inspiration, han fik fra havdyr, som gjorde ham i stand til at skabe verdens første egentlige dykkerapparat.

På udstillingen fortælles samtidig historien om, hvordan da Vinci arbejdede både som kunstner og opfinder. Der vises reproduktioner af hans mest kendte kunstværker, herunder også det mest værdsatte af dem alle, ’Mona Lisa’.

 

Praktisk Info

Hvor

Det gamle Danmarks Akvarium

Kavalergården 1

2920 Charlottenlund


Hvornår

Onsdag d. 20. august 2014

Kl. 15:00 - 17:00


Pris

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

18. august 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

58


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

311288


Arrangør

IDA - Historisk Teknologi, HITEK