Arrangement

Udvikling af fremtidens høreapparater samt hjertelydsmåling og analyse

Dette event vil give dig indsigt i den nyeste forskning. Hør bl.a. om fremtidens høreapparat, som er tilpasset den enkeltes behov, samt hjertelydsmåling og analyse, incl. grundlæggelsen af Acarix, som forrige efterår blev børsnoteret.

Aarhus C

Mandag d. 07. maj 2018

Kl. 17:00 - 20:15

Gratis

 

Beskrivelse

Program

Kl. 17:00 Indledning v/ Keld Olsen Sundhedsteknologi

Kl. 17:05 Høreapparater på en helt ny måde projekt BEAR v/ Professor Dorte Hammershøi, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Kl. 18:15 Pause med sandwich og drikkevarer

Kl. 18:45 Måling og analyse af arterielyde v/ Samuel Schmidt, Aalborg Universitet

Kl. 20:00 Afslutning v/ Keld Olsen Sundhedsteknologi

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål

Nærmer uddybning af emnerne


Høreapparater på en helt ny måde projekt BEAR v/ Professor Dorte Hammershøi, Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet.

I dag går vejen fra høretab til høreapparat gennem en høreprøve, bestilling af apparat og tilpasning sammen med en audiologiassistent. Patienten kan efter ønske få lagt forskellige programmer ind i høreapparatet.

Allerede nu tilpasses høreapparater til den enkeltes behov. Nogle hører meget musik og har brug for et program til det, andre arbejder måske i baggrundsstøj og kan have gavn af et filter. Det er også muligt at parre et høreapparat med en smartphone, så vi kan allerede meget. Men vi har brug for dokumentation og opfølgning for at prioritere vores indsatser og blive endnu bedre.

I fremtiden tester vi måske hørelsen på en helt ny måde, for eksempel ved at måle taleforståelse frem for den traditionelle høreprøve. Alt er i spil og utrolig spændende – og i nogle gode rammer med stram styring, hvor vi kan udvikle projektet i takt med resultaterne. Måske ender vi med nogle helt nye standarder for høreapparat behandlingen, som kan brede sig langt udenfor landets grænser.


Måling og analyse af arterielyde v/ Samuel Schmidt, Aalborg Universitet

Samuel Schmidt vandt Aalborg Universitets Innovationspris sidste år for sin forskning i hjertelydsmåling og analyse, som blandt andet har ført til grundlæggelsen af Acarix, som blev børsnoteret december 2016. Samuel Schmidt og hans studie kammerat Claus Graff startede projektet detektion af koronararteriesygdom vedhjælp af digital stetoskopi som deres afgangsprojekt i sundhedsteknologi i 2005. Ideen går ud på at anvende mønster genkendelse til at genkende svage mislyde som stammer turbulent flow forårsaget kalk aflejringer hjertes kranspulsåre (Koronararteriesygdom). Koronararteriesygdom er den største enkelte dødsårsag i Europa og diagnostik af Koronararteriesygdom kræver i dag CT scanning eller invasive undersøgelser. Håbet med en hjertelyds baseret metode er at en hurtig og simple metode kan bruges allerede ved første konsultation hos lægen, hvorved kun patiner med en høj risiko for sygdommen vider sendes til yderligere test.

Arrangementet udbydes i samarbejde med MedTech Innovation.Videregivelse af personoplysninger til MedTech Innovation
Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til MedTech Innovation da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, titel og firma, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet.

 

Praktisk Info

Hvor

EY Huset

Værkmestergade 25, 15.sal

8000 Aarhus C

I kantinen, etage 15


Hvornår

Mandag d. 07. maj 2018

Kl. 17:00 - 20:15


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

04. maj 2018 - kl. 14:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

16


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

325171


Arrangør

IDA Sundhedsteknologi


Medarrangører

Elektroteknisk Gruppe, IDA Østjylland

IDA Bioteknologi

IDA Elteknik

IDA Embedded

IDA IT

Maskinteknisk Gruppe, IDA Østjylland

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland