Konference

“Valg af plast” - Sådan vælger du det bedste plastmateriale

Heldagsseminar med fokus på fremgangsmåder, metoder og værktøjer, der kan hjælpe dig til at finde og vælge det optimale plastmateriale.

Odense M

Tirsdag d. 23. september 2014

Kl. 09:00 - 16:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

IDA Materialeteknologi inviterer til Materialedagen 2014

Med dusinvis af forskellige plasttyper og derunder titusindvis af specifikke plastmaterialer kan det være en udfordring at foretage det optimale materialevalg. Vi har derfor samlet eksperter fra ind- og udland, der vil dele ud af deres erfaringer, metoder og værktøjer til hvordan man bedst specificerer plastmaterialer.

Program

9:30         Registrering9:30 - 9:40        VelkomstTema: Sådan gør du 09:40 - 10:10    Niels Alexandersen (DK) - tidligere Bang&Olufsen - Procedure til et godt materialevalgTema: Værktøjer 10:10 - 10:45Dr Charlie Bream (UK) - Granta Design - Software til understøttelse af materialevalg10:45 - 11:00Pause med kaffe11:00 - 11:35Samantha Carella (FR) - UL’s Prospector Database (tidl. IDES) - Valg af plast med UL’s ProspectorTema: Råvarer 11:35 - 12:10Sofie Sandhagen (SE) - ELASTO Sweden AB - Sådan vælger du termoplastiske elastomerer (TPE)12:10 - 12:50 Frokost 12:50 - 13:20Mark Ogden (UK) - A. Schulman / Perrite - Skræddersy plast til din brugssituation - overblik over mulighederneTema: Vi kan hjælpe 13:20 - 13:50Irena Paranowska (DK) - Teknologisk Institut - Identifikation og karakterisering af plast13:50 - 14:20 Dr. Ruediger Bluhm (DE) - BASF designfabrik® - Nye designmuligheder med teknisk plast14:25 - 14:30Erik Haastrup Müller (DK) - MaterialSampleShop.com  - Nyt vareprøvesæt med lærerige eksempler på mange gængse plasttyper14:30 - 14:55Pause med kaffe og kage14:55 - 15:10Dorte Walzl Bælum (DK) - Plast Center Danmark - Sådan kan innovationsnetværket PlastNet hjælpe dig15:10 - 15:15Flemming Christiansen (DK) - ATV SEMAPP - Tilbud om seminarer og kurser for plastinteresseredeTema: Sådan gør du (igen) 15:15 - 15:40Henrik Lindenskov Nielsen (DK) - Coloplast - Sådan vælger Coloplast plast15:40 - 15:50Afrunding
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
    
    
 
 
 
    
     
     
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvis du har spørgsmål til arrangementet eller problemer med tilmelding så kontakt: 

Erik Haastrup Müller
+45 21691339
em@futation.com

Arrangementet er gratis, men vær opmærksom på, at der et gebyr for ingeniøruddannede, der ikke er medlemmer af Ingeniørforeningen (IDA). Dette gælder kun for ingeniører, så hvis du ikke er ingeniør, så opret en profil og meld dig til. 

Der er en no-show-fee på 250,-

 

Præsentation af indlægsholderne og indholdet i deres indlæg

---

1. Niels Alexandersen (DK) - Procedure til et godt materialevalg
Alexandersen Plastconsult, tidligere Bang&Olufsen 

Niels fremlægger en velafprøvet fremgangsmåde til at foretage et godt materialevalg. Derudover gennemgås en række eksempler på plastdele, der er fejlet på grund af uheldige materialevalg.

Om Niels Bay Alexandersen:
Niels Alexandersen har i 40 år været ansat hos Bang & Olufsen, hvor han har fungeret som materialespecialist inden for plast og gummi. I dag hjælper Niels danske virksomheder med materialevalg på konsulentbasis.

 

2. Dr Charlie Bream (UK) - Software til understøttelse af materialevalg
Granta Design

Charlie viser gennem forskellige cases hvordan CES Materials Selector kan bruges til at understøtte dine materialevalg. Ud fra data om de ønskede materialeegenskaber og miljøet omkring den konkrete brugssituation foreslår softwaren mulige materialevalg, samt belyser fordele og ulemper ved de forskellige plasttyper.

Om Granta Design og Charlie Bream
Granta Design udvikler software og materialedatabaser, der hjælper produktudviklere til at finde de bedste materialer ud fra opsatte kriterier. De er mest kendt for produktet “CES Materials Selector” (tidligere Cambridge Engineering Selector), der understøtter materialevalg i en del større virksomheder. Charlie er produktmanager for CES Materials Selector. 

Se mere på: www.grantadesign.com

 

3. Samantha Carella (FR) - Valg af plast med UL’s Prospector
UL’s Prospector Database (tidl. IDES)

UL’s Prospector er en database med tekniske data på mere end 86.000 forskellige plastmaterialer fra over 900 producenter. Databasen gør det muligt ud fra de ønskede egenskaber hurtigt at finde egnede plastmaterialer. Samantha viser hvordan man benytter databasen og demonstrer de avancerede søgemuligheder, der er tilgængelige. 

Om Samantha:

Samantha arbejder for UL (tidligere Underwriters Laboratories), hvor hun de sidste otte år har repræsenteret IDES-databasen i Europa. 

Se mere på: www.ides.com

 

4. Sofie Sandhagen (SE) Sådan vælger du termoplastiske elastomerer (TPE)
ELASTO Sweden AB

Sofie giver en intoduktion til de forskellige hovedtyper af termoplastiske elastomerer (TPE) og deres unikke egenskaber. Hun fortæller desuden, hvordan man vælger den bedst egnede elastomer til sit produkt.

Om Sofie og Elasto:

Elasto leverer en række forskellige elastomerer (blandt andet SBS, SEBS, TPO og TPV) til producenter i mange forskellige brancher. Sofie hjælper Elasto's kunder med materialevalg, produktionsoptimering og fejlfinding. 

Se mere på: www.hexpoltpe.com

 

5. Chris Young (UK) - Skræddersy plast til din brugssituation - overblik over mulighederne
A. Schulman / Perrite

Chris fortæller om mulighederne for lave kundespecifikke plastblandinger (compounds), hvor egenskaberne skræddersys til den konkrete brugssituation. Ved at tilføje den rene plast forskellige additiver forbedres for eksempel varmebestandighed, slagstyrke, kemikalieresistens, og udseende.

Om Chris Young:

Chris Young arbejder for A. Schulman / Perrite, der er en af verdens største leverandører specialfremstillet plast. 

Se mere på: www.perrite.com

 

6. Irena Paranowska (DK) - Identifikation og karakterisering af plast

Teknologisk Institut

Irena gennemgår forskellige analysemetoder, der kan bruges til at identificere og karakterisere plast. Der vil blive præsenteret en række cases hvor analyser er brugt til at bestemme essentielle materialeegenskaber, samt til at undersøge hvorfor plastmaterialer ikke har opført sig som forventet.

Om Irena Paranowska:

Irena Paranowska er seniorkonsulent ved Teknologisk Institut’s afdeling for plastteknologi. Irena hjælper virksomheder med at teste, identificere, karakterisere, og sammenligninge plastmaterialer.

Se mere på: www.teknologisk.dk

 

7. Dr. Ruediger Bluhm (DE) - Nye designmuligheder med teknisk plast
BASF - designfabrik® 

Ruediger fortæller om hvordan designfabrik® samarbejder med produktudviklere og designere fra et meget tidligt stadie for at finde de bedste materialetekniske løsninger til deres produkter. Han vil desuden præsentere nogle af de nyeste plastmaterialer, der er udviklet af BASF.  

Om Ruediger Bluhm og designfabrik®

Designfabrik® er en projektafdeling hos BASF, der hjælper produktudviklere og designere med at vælge plasttyper, overfladebehandlinger og processer. Det er en service som også danske virksomheder kan benytte sig af   

Se mere på: www.basf.com/group/corporate/designfabrik/en/

 

8. Dorte Walzl Bælum (DK) - Sådan kan innovationsnetværket PlastNet hjælpe dig
Plast Center Danmark og PlastNet

Dorte fortæller hvordan innovationsnetværket PlastNet, der snart bliver til Dansk Materialenetværk, kan hjælpe dig med blandt andet at finde leverandører og producenter. 

Se mere på: www.plastnet.dk/

 

9. Henrik Lindenskov Nielsen (DK) - Sådan vælger Coloplast plast
Coloplast

Henrik gennemgår processen for valg af plast hos Coloplast og fortæller om hvordan samspillet mellem krav til produktfunktionalitet, industrielt design, fremstillingsprocesser og myndighedskrav håndteres. Desuden præsenteres konkrete værktøjer og materialetests Coloplast benytter. 

Om Henrik Lindenskov Nielsen

Henrik er specialist i valg af plastmaterialer hos Coloplast og står blandt andet for at kravspecificere, identificere og teste plastmaterialer. 

 

 

Praktisk Info

Hvor

Syddansk Universitet - Det Tekniske Fakultet

Niels Bohrs Allé 1

5230 Odense M


Hvornår

Tirsdag d. 23. september 2014

Kl. 09:00 - 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

23. september 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

250


Ledige pladser

41


Arrangementsnr.

310540


Arrangør

IDA Materialeteknologi


Medarrangører

IDA Polymer