Arrangement

Van Gogh, Gauguin, Bernard "Dramaet i Arles" kunsthistoriens mest omtalte brud

Enestående udstilling på Ordrupgaard om Van Gogh, Gauguin og Bernard -"Dramaet i Arles" - kunsthistoriens mest omtalte brud med et afskåret øre. Speciel omvisning uden for åbningstiden. Dertil en god frokost incl. drikkevare i museets dejlige cafe.

Charlottenlund

Søndag d. 11. maj 2014

Kl. 09:50 - 14:00

Fra 280 kr.

 

Beskrivelse

 


Van Gogh, Gauguin, Bernard. Dramaet i Arles er museets mest ambitiøse satsning i nyere tid og vil byde på over 60 værker i særklasse af nogle af kunsthistoriens allerstørste navne, Vincent van Gogh og Paul Gauguin, samt af deres fælles ven og malerkollega, det unge kunstnergeni Émile Bernard.

Udstillingen vil tage os med bag om et af kunsthistoriens mest omtalte brud, der kulminerede, da Van Gogh den 23. december 1888 skar sit venstre øre af og dermed satte et blodigt punktum for et intenst samarbejde med Gauguin i det legendariske gule hus i sydfranske Arles. De fleste kender til historien, der resulterede i franskmandens pludselige afrejse til Paris samt hollænderens efterfølgende indlæggelse på asyl. De færreste er til gengæld klar over, at den bundede i trioens kunstneriske uoverensstemmelser. Disse diskussioner, der grundlæggende omhandlede modsætninger mellem drøm og virkelighed – illusion og abstraktion, form og indhold – kom til udtryk på forskellig vis i deres respektive værker. Udstillingen vil således stille skarpt på kunstnernes diskussion om kunstens mål og midler, der følger og tilspidser det 19. århundredes dialog og grundlæggende kamp mellem tradition og fornyelse, drøm og virkelighed.

Udstillingen vil give os mulighed for at se en række mesterværker, som sædvanligvis kun kan opleves i metropoler som Paris, New York og Tokyo. Forudsætningen for disse enestående lån er et meget omfattende internationalt samarbejde og langstrakte forhandlingsforløb med førende museer, kunsthandlere og privatsamlere, der generøst har givet tilsagn om at støtte det usædvanlige udstillingsprojekt – i mange tilfælde med udlån af kronjuvelerne i deres samlinger.

Speciel omvisning uden for åbningstiden - det vil sige, at vi har hele museet for os selv!

Efter omvisningen har vi 1 time til at se udstillingen på egen hånd, hvorefter vi spiser kl. 12.
Der serveres en god frokost med et glas vin, øl eller vand, efterfulgt af kaffe/te med kage i museets dejlige cafe'.

Deltagere: Medlem med max. 1 ledsager.

Pris pr. person kr. 280,00.

 

 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Ordrupgaard

Vilvordevej 110

2920 Charlottenlund


Hvornår

Søndag d. 11. maj 2014

Kl. 09:50 - 14:00


Pris

Ledig

280 kr.

Medlem

280 kr.

Seniormedlem

280 kr.

Studiemedlem

280 kr.

Tilmeldingsfrist

02. maj 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

25


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

280 kr.

Arrangementsnr.

309618


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland