Arrangement

Vejle Kunstmuseum efter lukketid - Lige til stregen (Bemærk ny dato)

Dette arrangement giver IDA-medlemmer inkl. ledsager en unik mulighed for at se den provokerende udstilling "Lige til stregen" under kyndig vejledning af en ægte kunstkender.

Vejle

Torsdag d. 14. februar 2019

Kl. 17:30 - 19:30

Gratis

 

Beskrivelse

Om udstillingen
Satiretegning er en væsentlig del af vores kultur. Over hele verden kommenterer og provokerer satiren. Satiretegninger kan, som al god kunst, skabe forandring, fordi billederne får os til at reflektere, og de skubber til vores ideer om den verden, vi kender.

I udstillingen oplever museets gæster ikke bare se lange rækker af væghængte tegninger. Satiretegningerne præsenteres på flere forskellige måder, der er med til at sætte dem i kontekst og udfolde deres tema.

Nogle tegninger til teamaet 'Magtens ansigt' ligger som inspiration under glas på det bord, hvor man selv kan prøve kræfter med karikaturtegning. Andre tegninger, til temaet '#MeToo', er trykt på store dominobrikker for at efterligne bevægelsens globale effekt. Gæsterne kan selv skrive teksten til en tegning om bådflygtningen og EU. På den måde vil vi gerne inspirere gæsterne til at se nærmere på de fantastiske tegninger og give mulighed for aktivt at engagere sig i udstillingen.

Udstillingen introducerer fire aktuelle temaer: 'Magtens ansigt', med eksempel i karikaturer af USA's præsident Donald Trump; 'De udsatte', med fokus på strømmen af bådflygtninge til EU; '#MeToo' der satiriserer over den globale kampagne mod seksuelle overgreb på kvinder; og 'Lige til stregen?' der diskuterer hvordan og hvornår, en tegning går over stregen.

Udstillingen viser mange forskellige aspekter af satiretegning, som er en meget aktiv visuel kultur og kunstform i det meste af verden. Billedets magtfulde evne til at vække stærke følelser og forargelse opleves måske især i sidstnævnte tema, hvor historier om tegnere, der er blevet forfulgt og retsforfulgt for deres tegninger foldes ud.

Og nej. Mohammed-tegningerne er ikke en del af udstillingen. Der er mange andre ufortalte historier om tegninger, der har vakt røre, om overgreb, og om tegnere, der har kæmpet for deres ret til at ytre sig. Nogle af de historier foldes ud i udstillingen.

Med denne særudstilling fokuserer Vejle Kunstmuseum på en grafisk genre, der i sit væsen agiterer for forandring.

Forplejning
Efter udstillingen vil der være mulighed for fælles spisning samt en fortsat debat om de indtryk udstillingen efterlod. Menuen står på gourmet pizza og øl/vand/vin. Husk at tilvælge det under optioner.

Tilmelding
Dette er et særarrangement kun tilgængeligt for IDAs medlemmer og en ledsager.

 

Praktisk Info

Hvor

Vejle Kunsmuseum

Flegborg 16-18

7100 Vejle


Hvornår

Torsdag d. 14. februar 2019

Kl. 17:30 - 19:30


Pris

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

01. februar 2019 - kl. 23:55


Antal pladser

35


Ledige pladser

0


Tilvalg

Spisning - IDA medlem

100 kr.

Ledsager

0 kr.

Spisning - Ledsager

150 kr.

Arrangementsnr.

329524


Arrangør

Trekantafdeling, IDA Syd