Arrangement

Vindspærrer af magnesiumoxidplader

Her orienteres om et brandvarmt emne, som kan få store økonomiske konsekvenser. Vindspærreplader af MgO har i nogle – måske alle – tilfælde vist sig at være fugtsugende, hvilket kan medføre opfugtning af konstruktionen og korrosion af beslag mv.

Onsdag d. 15. april 2015

Kl. 19:00 - 21:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

I november 2014 blev vi pludselig opmærksomme på et nyt fugtteknisk problem med Magnesiumoxid (MgO) plader anvendt som vindspærrer i i ventilerede facader. Pladerne produceres typisk i Kina og sælges under forskellige handelsnavne, men med fællesbetegnelsen MgO-plader. Det har vist sig, at nogle MgO-plader har et stort indhold af salt i form af magnesiumklorid, som medfører, at pladerne suger fugt fra den omgivende luft og til sidst "sveder", så der trænger saltvand ud af pladerne. Saltvandet opfugter de tilstødende trædele. Vandet fra pladerne er korrosivt, og der er frygt for, at fastgørelsesmidler i facaden korroderer/tærer i stykker. Der er anvendt store mængder af disse plader de seneste 4-5 år, og de økonomiske konsekvenser af fugtproblemerne kan blive meget store.

Kom og få en opdatering af, hvad vi ved i dag om pladernes anvendelse og sammensætning samt de problemer, de kan medføre i byggeriet. Der vil utvivlsomt komme syns- og skønssager, hvor MgO-plader indgår, og det er vigtigt at være opmærksom på de skadestegn, der ses i facader.

På mødet vil der være indlæg fra Tommy Bunch-Nielsen og Per Bo Larsen, begge fra Bunch Bygningsfysik, Peter Svane, Overfladeteknik samt Henrik Fausing, Dansk Byggeri. Sidstnævnte vil se på de juridiske aspekter omkring pladerne.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 15. april 2015

Kl. 19:00 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

15. april 2015 - kl. 19:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

39


Arrangementsnr.

314204


Arrangør

IDA Syn og skøn