Arrangement

Vingårdsbesøg – Costa Kalundborg

Guide rundvisning på Dyrehøj Vingård afsluttende med en vinsmagning Pris pr. deltager kr. 75,- og max. 3 ledsager pr. IDA medlem.

Kalundborg

Søndag d. 28. september 2014

Kl. 11:00 - 12:45

Fra 75 kr.

 

Beskrivelse

Tropiske palmer findes dog stadigvæk kun i Shu Bi Duas sang, men klimaet på Røsnæs ved Kalundborgs fjord er nu så sydlandske, at der her nu også findes vingård, med egen tysk uddannet ønolog/viningeniør.

Dyrehøj Vingård med ca. 30.000 vinstokke, et produktionsanlæg, der ikke lader en sydeuropæisk vingård noget at ønske, og et målsætning om at fremstille 40.000 flasker vin pr. år

Vingården producerer rød-, hvid-, rosévin, edelbrand og likører. Der bliver hvert år plantet ny vinstokke, og i 2013 bliver det til 3.500 rødvinsstokke

Besøget omfatter rundvisning i vinmarken og vineri, med vinsmagning, hvor vi smager et udvalg af vingårdens produkter.

Program

Besøget starter med, at vi går en tur rundt i vinmarkerne. Undervejs gør vi stop flere steder, hvor Dyrehøj fortæller om hvorfor de har valgt at plante de sorter de har her på vingården. Sammen kigger vi nærmere på de forskellige sorter af vindruer lige fra Solaris til Pinot Noir. Om foråret og henover sommeren kan man næsten se vinstokkene gro, og når vi kommer hen i september måned, hænger de saftspændte modne drueklaser som perler på en snor.

Nu medens vi er ude i vinmarkerne, kommer vi selvfølgelig også til at tale om mulighederne for vindyrkning her i Danmark generelt, hvordan Dyrehøj beskærer vinstokkene for at få det bedst mulige udbytte, og samtidig sikrer næste års vækst, men ikke mindst hvordan Dyrehøj i det hele taget har organiseret alle de arbejdsgange, der er forbundet med at passe de ca. 30.000 planter de har på deres vinmarker gennem sæsonerne.

Tilbage på vingården fortsætter turen ind i vineriet. Her bliver I ført dybere ind i de facinerende metoder, Dyrehøj bruger, når de gærer mosten til deres præmierede RÖS vine i de store gæringstanke, smager, analyserer i laboratoriet og korrigerer vinen til perfektion før den endelig lagres. Videre til tappelinien og til slut flaskningen.

Turens næstsidste station er Dyrehøj destilleri, der i sandhed er en historie for sig. Ikke blot er det et fantastisk smukt kobberapparat, hvor velnok alle kender dråberne der kommer ud af hanen, men hvordan bliver spiritus egentlig lavet? Det er en spændende historie der starter i Persien for tusind år siden og fortsætter her på Røsnæs.

Til sidst afslutter vi turen med vinsmagningen, bestående af forskellige hvide og røde vine.

Pris pr. deltager kr. 75,- og max. 3 ledsager pr. IDA medlem.

 

Praktisk Info

Hvor

Dyrehøj Vingård

Røsnæsvej 254

4400 Kalundborg


Hvornår

Søndag d. 28. september 2014

Kl. 11:00 - 12:45


Pris

Medlem af arrangør

75 kr.

Ledig

75 kr.

Medlem

75 kr.

Seniormedlem

75 kr.

Tilmeldingsfrist

23. september 2014 - kl. 23:59


Antal pladser

25


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

75 kr.

Arrangementsnr.

311438


Arrangør

Vestsjællands Afdeling, IDA Sjælland