Arrangement

Virksomhedsbesøg på Meyland-Smith A/S - 112 år gammel fabrik i Tårs

Tårs

Onsdag d. 23. januar 2013

Kl. 16:00 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Baggrunden for at besøge en gammel iværksættervirksomhed er at vise, at den 112 år efter opstart stadig giver arbejde i Danmark, og at det forhåbentligt fortsætter.

I 1901 blev Meyland-Smith A/S grundlagt af Georg Valdemark Andreas Meyland-Smith, der efter endt uddannelse som smed et par år forinden havde forladt sin fødeby Fraugde på Fyn for at prøve lykken i hovedstaden.Efter at have arbejdet et par år med datidens mest moderne transportmiddel- cyklen – bl.a. hos Hamlet og aftjening af værnepligt ønskede G V A Meyland-Smith at starte sin egen virksomhed. Efter et besøg hjemme fik han et lån på DKK 650 (svarende til et halvt årsløn) – hos gårdejer Andersen og fandt egnede lokaler i Classensgade nr. 41på Østerbro i København.

I 1979 flyttede virksomheden til Tårs i forbindelse med de daværende egnsudviklingsordninger, og produktionen har siden ligget i de samme lokaler, der siden er blevet udvidet et par gange.

Meyland-Smith fremstiller i dag gangvogne, tandemcykler og løfteredskaber til gangbesværede. Der er tale om meget specielle produkter, der henvender sig til en speciel målgruppe.

Selvom virksomheden med de 18 ansatte er en lille virksomhed eksporteres produkterne til mange lande. De vigtigste er lande omkring os, men produkterne sendes til så fjerne steder som USA/Canada samt Australien, Japan, Korea og Mellemøsten.

De nuværende ejere satser på produktion og samling i Danmark og gennem know how og innovation at fastholde produktion i Danmark. Vi har en tiltro på, at dette marked kan udvides og at primær produktion har en fremtid i Danmark.


Sidste til- og afmelding 22. januar. Deltagelse er gratis - ved udeblivelse er der et gebyr på 100 kr.
Det er tilladt at tage 1 ledsager med.
 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Meyland-Smith A/S

Industrivej 27

9830 Tårs


Hvornår

Onsdag d. 23. januar 2013

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

22. januar 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

20


Ledige pladser

4


Arrangementsnr.

996374


Arrangør

Vendsyssel Afdeling, IDA Nord