Arrangement

3D printede organ-platforme & vacciner på størrelse med sandkorn

Kom og hør om den nyeste forskning og hvordan DTU arbejder med flere aspekter af oral drug delivery såsom 3D printede organ-platforme til screening af medikamenter, samt hvordan du undgår stikket med fremtidens vacciner på størrelse med et sandkorn.

IDA, København

Onsdag d. 30. september 2020

Kl. 17:00 - 19:00

Gratis

4 pladser tilbage

Oralt optag af medikamenter er den fortrukne løsning for patienter verden over. Derfor er der stor global fokus på udviklingen af orale medikamenter. 

På forskningscenteret for Intelligent Drug Delivery and Sensing Using Microcontainers and Nanomechanics (IDUN) på Danmarks Tekniske Universitet, arbejdes der med flere aspekter af oral drug delivery, fra fabrikation af mikrocontainere til frigivelsesstudier.

Morten Jepsen, som har afsluttet sin PhD fra IDUN, DTU , har udviklet en tarmcellemodel med fokus på at efterligne tarmfunktionen in vivo. Modellen vil blive brugt til at studere lægemidlers transporthastigheder og effekter.

Dette foredrag vil have fokus på testsystemer, som bruges til undersøgelsen af medikamenternes optagelse og fordeling i kroppen, samt effekten på metabolismen. Derudover vil der indgå casestudies fra drug delivery metoder udviklet på forskningscentret.

Philip H. Ronøe Carlsen PhD studerende, vil fortælle om brugen af mikrocontainere der bliver fabrikeret på forskningscenteret for IDUN på DTU, til at levere vacciner.

Disse containere er på størrelse med et sandkorn, og har vidst potentiale for at kunne effektivt levere vacciner gennem den oral rute, ved at beskytte indholdet mod det syrlige miljø i maven. 
Oftest består vacciner af komplette intakte proteiner, og det er kritisk for evnen af vaccinen at disse opretholder deres konformation og aktivitet når de præsenteres til immunforsvaret.
Udover at containerne beskytter deres indhold, er de også udstyret med et slags låg, der er designet til at blive opløst når de rammer tyndtarmen, hvor der befinder sig en ophobning af lymfocytter.

At gøre vacciner orale, vil både gøre det nemmere at vaccinere folk, samt gøre dem lettere tilgængelige, hvilket vil være en stor fordel på steder, hvor medicinalt personale er begrænset. I tæt samarbejde med Statens Serum Institut arbejder Philip på at få dette til at blive en realitet

 

Er du ikke medlem af IDA?
For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil her. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's onlinetjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

PROGRAM:

  • Velkommen v/ IDA Sundhedsteknologi
  • 3D printede organ-platforme til screening af medikamenter - v/ Morten Jepsen PhD, Cell Bank Development Scientist at Novo Nordisk
  • Undgå stikket – fremtidens vacciner kan være på størrelse med sandkorn - v/ Philip H. Ronøe Carlsen PhD studerende, DTU Health Tech, IDUN

Forplejning: Vi byder på sandwiches, kaffe & vand i pausen.

Bemærk: Der opkræves et NO SHOW gebyr på 150 kr. ved udeblivelse uden afbud, eller hvis du afmelder efter afmeldingsfristen.
_______

Bliv medlem af IDA Sundhedsteknologi:

  • Få invitationer til konferencer, arrangementer, virksomhedsbesøg og gå-hjem-møder om sundhedsteknologi
  • Bliv opdateret på det sidste nye inden for sundhedsteknologi via faglige artikler, videoer, webinarer og podcasts.

IDA Sundhedsteknologi har over 2.200 netværksmedlemmer landet over – og vi glæder os også til at tage imod dig.
Læs mere om IDA Sundhedsteknologi her.

Har du en idé til et arrangement, så kontakt vores netværkskoordinator Anne-Mette Bach på amb@ida.dk

_______

Foto: Jesper Scheel, DTU Health Tech

Hvor

IDA

Kalvebod Brygge 31-33

København


Hvornår

Onsdag d. 30. september 2020

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 24. september 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

45


Ledige pladser

4

Arrangementsnr.

336059


Arrangør

IDA Sundhedsteknologi


Medarrangører

IDA Bioscience

Kurser for studerende