Arrangement

Anna Ancher ... på SMK

Den hidtil største retrospektive udstilling om kunstneren der var meget mere moderne, end hendes samtid indså.

Statens Museum for Kunst, København K

Fredag d. 18. december 2020

Kl. 13:25 - 15:30

Fra 100 kr.

2 pladser tilbage

Omkring år 1900 var Anna Ancher (1859-1935) én af de helt centrale kunstnere i Danmark, og hun bragte internationale strømninger i kunsten med sig hjem fra rejser og ind i sine malerier fra Skagen.

Da den svenske maler Oscar Björck i 1929 skulle beskrive hende i et brev til museumsmanden Karl Madsen, skrev han "Min store beundring både som person og som kunstnerinde har Anna Ancher. Hun er som et solskin, og i hendes malerier findes noget, som ingen af os andre ejer i samme grad. En stille hengivenhed i opgaven og en kolorit, der er så mættet og saftig som en moden frugt."

Også i dag hyldes Anna Ancher for sin grænseoverskridende kolorit og sin fabelagtige evne til at fange en solstråle. Men hun kan mere end det.

Anna Brøndum var datter af Ane og Erik Brøndum - værtsparret på Brøndums gæstgiveri i Skagen, hvor hun i en ung alder kom i kontakt med tilrejsende kunstnere og forfattere, som besøgte hendes forældres gæstgiveri. Og den interesse, hun allerede som barn havde haft for at tegne og male, blev opmuntret af flere kunstnere, blandt andre af hendes senere mand, Michael Ancher (1849-1927).

SMK's udstilling, der er lavet i et tæt samarbejde med Skagens Kunstmuseer, forsøger at rykke Anna Ancher ud af Skagen i betydningen ud af kunstnerkolonien og ind i de større - internationale - sammenhænge, hendes kunst berettiger til. Hendes særlige evne til at skildre lys og farve udfoldes naturligvis i udstillingen, men også andre temaer får plads, bl.a. landskaber og religiøse motiver, som samlet præsenterer et mere nuanceret og mangfoldigt billede af kunstneren.

Prisen omfatter entré, omvisning (se nedenfor) og en god kop kaffe/te med kage i museets café Kafeteria. Maks. 1 ledsager.

 

PS: Det kan lykkes at finde parkeringsplads nogenlunde tæt på SMK. Dog kan S-toget anbefales, enten til Østerport og 5-6 min. gåtur, fx gennem Østre Anlæg, eller til Nørreport og knap 10 min. gåtur, idet man også kan tage bus 6A, 184 eller 185 et enkelt stop.

PPS: Det viste billede "Studie af en sypige i blåt" tilhører Skagens Kunstmuseer og er uden årsangivelse.

PPPS 10. oktober: SMK har netop oplyst, at "omvisningen" vil foregå i museets biograf, for at man kan være sikker på at overholde "coronaafstandskravet" mellem de besøgende. Efterfølgende vil der være adgang til at se udstillingen på egen hånd.

Hvor

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48 - 50

1307 København K

Der startes i biografen i underetagen.


Hvornår

Fredag d. 18. december 2020

Kl. 13:25 - 15:30


Pris

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 04. december 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

20


Ledige pladser

2

Tilvalg

Ledsager

120 kr.

Arrangementsnr.

335477