Arrangement

Bæredygtighed som en del af produktudvikling

Hvordan arbejder produktionsvirksomheder med at integrere bæredygtighedsmål i deres produktudvikling? Få indblik i, hvordan Coloplast og VELUX arbejder med at integrere miljøhensyn i deres produktudviklingsforløb og resten af organisationen.....

Messecenter Herning (MCH), Herning

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 11:00 - 12:00

Gratis

.......samt hør om, hvordan andre produktionsvirksomheder i stigende grad arbejder strategisk med at sætte mål for deres bæredygtighedsindsats.

 Danske produktionsvirksomheder har i de senere år haft et øget fokus på bæredygtighed i både produktionen og produkterne. En naturlig vej til at opnå dette er at reducere materiale og ressourceforbrug i selve produktionen og at sikre, at de materialer, der indgår i det enkelte produkt, i så høj grad som muligt er fornybare. På dette område er danske virksomheder i dag allerede kommet langt.

Nu er fokus på bæredygtighed også ved at blive en naturlig del af virksomhedernes strategi. Det betyder, at virksomhederne i løbet af de sidste par årtier har flyttet sig fra ”waste minimisation” gennem miljørigtig produktudvikling og bæredygtighedsmodenhed, frem mod SDG-hensyn (verdensmålene for bæredygtig udvikling) og cirkulær økonomi. Mange virksomheder arbejder således i dag efter konkrete reduktionsmål, hvad angår CO2-udslip og ressourceforbrug.
Sessionen vil give en overordnet forskningsbaseret introduktion til den udvikling danske produktionsvirksomheder har været igennem. 

Introduktionen vil blive fulgt af konkrete eksempler fra Coloplast og VELUX, som vil fortælle om, hvordan miljøhensyn og bæredygtighed er en del af både strategien og det daglige arbejde med produktion og produktudvikling.

11:00 Et strategisk rammeløft for bæredygtighed i danske virksomheder: integration af bæredygtighed på de strategiske, taktiske og operationelle niveauer v. Tim C. McAloone, professor, PhD, Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

Om Tim
Tim C. McAloone forsker indenfor metoder og modeller for produktudvikling, herunder miljørigtig konstruktion, produkt-/ servicesystemer (PSS) og produktinnovation. Tims forskning koncentrerer sig primært om industrivirksomheder, hvor det meste af arbejdet udføres i form af empiriske studier af metoder til produktudvikling og behov for forbedringer i industrien. Tim har et bredt internationalt netværk med tætte bånd til universiteter og virksomheder og er ofte ”key note” ved internationale konferencer.

Hjemmeside: www.mek.dtu.dk

11:20 Eksempler på hvordan bæredygtighed som en del af produktudvikling har gjort en forskel på miljøbelastningen af Coloplast produkter og pakkematerialer v. Peter Skals, Head of Global EHS, Coloplast

Om Peter
Peter Skals er Head of Global Environment Health and Safety I Coloplast med lang erfaring indenfor at indarbejde miljøforbedringer på produkt- og virksomhedsniveau. Peter arbejder med at tilpasse virksomhedens ambitioner på bæredygtighedsområdet til de forventninger, der er fra stakeholdere som fx brugere, indkøbere, investorer og lovgivere og dermed kombinere ansvarlige grønne løsninger med god forretning.

Hjemmeside: www.coloplast.dk


11:40 Implementering af en ambitiøs bæredygtighedsstrategi i virksomheden og dens produktudviklingsprocesser: Science-Based Targets som ledestjerne v. Uwe Heiser, Director Sustainability Integration, Advanced Materials Technology, VELUX


Arrangeret af MADE - Manufacturing Academy of Denmark. Læs mere her.

Sponsoreret af Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord - med fokus på miljøteknik og forureningsbekæmpelse. Læs mere om netværket her. 

__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring: Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Tech Stage - Hal F (En del af hi Technomania 2021)


Hvornår

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 11:00 - 12:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 09:30


Antal pladser

200


Ledige pladser

93

Arrangementsnr.

339622


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord


Medarrangører

IDA Grøn Teknologi

IDA Miljø

Kurser for studerende