Arrangement

Bauhaus skolen

Bauhaus skolen v/ professor emeritus Carsten Thau, Kunstakademiets Arkitektskole Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

IDA Mødecenter, København V

Tirsdag d. 06. oktober 2020

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Bauhaus skolen eksisterede kun i 14 år og blev nedlagt af nazisterne i 1933. Bauhaus er ikke blot den mest indflydelsesrige i den moderne arkitektur og formgivning, den hører også hjemme blandt de stærkeste forsøg på at udtrykke arkitekturens ønske at intervenere i sin tid, til at kile sig ind imellem den givne situation og mulige fremtider. Ganske vist havde 1. Verdenskrig ikke sat en ridse i storbyerne, som det blev tilfældet med 2. Verdenskrig, men bolignøden i Tyskland var enorm og landet var tvunget i knæ som følge af Versaillestraktatens krav om massive krigsskadeerstatninger, der i omfattende dele af befolkningen blev opfattet som en national krænkelse. Dertil kom kriser i økonomien og voldsom politisk ustabilitet.

Bauhaus skolen udfoldede sig i denne vanskelige situation. Den startede i Weimar i 1919 og ville skabe positive ledetråde for samfundets materielle kultur og de dermed forbundne livsformer. For arkitekter af den ældre generation har navnet Bauhaus en positiv klang som betegnelse for den skole, der så det 20. århundredes sociale og politiske problemer i øjnene og medvirkede til skabelsen af et arkitektonisk formsprog og design-principper, der skabte huse med en nøgtern enhed af skønhed og anvendelighed og udstyrede vores dagligdag med brugsgenstande, som var smukke - fordi de fungerer godt.

Den funktionalistiske bevægelse i arkitekturen har dog to ansigter. Den kan undertiden i yngre menneskers øjne bære skylden for fantasiløsheden i vores umiddelbare omverden, forstædernes øde, containerbyggeriet, maskinæstetikken osv. Bauhaus bidrog mere systematisk end andre centre i den funktionalistiske arkitektur til udfoldelsen af den moderne bevægelses systematiske program, og dens forgrundsfigurer som Walter Gropius, Mies van der Rohe, Kandinsky og Moholo-Nagy står stadig som moderne klassikere.

Du behøver ikke være IDA medlem for at deltage i arrangementet. Tryk på tilmelding og opret dig, så er du tilmeldt arrangementet.

_____________________________________________________


GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsmail. Så går du ikke glip af alle de spændende kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg, vi afholder hvert år.

TILMELD DIG HER

Du kan sagtens modtage nyhedsmailen, selvom du ikke er IDA medlem - det er åbent for alle.

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V

Se mødetavlen


Hvornår

Tirsdag d. 06. oktober 2020

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 02. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

45


Ledige pladser

0

Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

336738