Webinar

Beredskab i Norge, Sverige og Danmark – hvad har vi fælles og hvad skiller os? - online live

I de sidste år har der været gjort initiativer til at intensivere et øget beredskabssamarbejde mellem Norge, Sverige og Danmark. Hvordan forholder ”beredskabsarkitekturen” i de tre lande sig til hinanden? Følg med i debatten i dette online arrangement!

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fredag d. 13. november 2020

Kl. 13:00 - 15:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 13. november 2020 - kl. 12:30

Samtale mellem:

  • Lektor Lene Sandberg, Katastrofe og risikomanageruddannelsen, Københavns Professionshøjskole
  • Senior lektor Olof Ekman, Lund Universitet
  • Lektor Bjørn Ivar Kruke, Stavanger Universitet

Moderator: Rasmus Dahlberg, historiker og forfatter

Baggrunden for udbygningen af beredskabet i Norge, Sverige og Danmark er forskellig. Landene kom gennem og ud af Anden Verdenskrig på forskellig måde. Hvor Sverige har haft neutralitetspolitikken som baggrund og Norge en aktiv modstandskamp, så lod Danmark sig besætte og har siden som småstat involveret sig i NATO og EU med et nært forhold til USA.

Men landenes beredskab har i efterkrigstiden også udviklet sig i et spændingsfelt mellem et beredskab baseret på enkelthændelser, kriser og krig bestemt at landenes risiko- og sårbarhedsanalyser og institutionelle opbygning.

En række nationale myndigheder med ministerielle styrelser og direktorater rammer landenes beredskab ind og tegner over regionale myndigheder og kommuner helt ned i lokalsamfundet et gevir af forbindelseslinjer, der tjener til at understøtte samfundenes sammenhængskraft. Det militære forsvar og frivillige organisationer udgør desuden komponenter i et totalforsvar, som mere eller mindre indgår i den verbale præsentation af landenes beredskabs set-up.

Sårbarhedsanalysen har med globalisering og samfundenes stadig større kompleksitet fået en stadig større betydning og understreget nødvendigheden af at et sektorberedskab kombineres med et ”horisontalt” beredskab. COVID-19 pandemien kan være et eksempel på, hvorledes et samfund må udvikle et mere sammenhængende beredskab. Forsigtighedsprincippet og forebyggende indsatser har fået ny aktualitet.

I de sidste år har der været gjort initiativer til at intensivere et øget beredskabssamarbejde mellem Norge, Sverige og Danmark. Hvordan forholder ”beredskabsarkitekturen” i de tre lande sig til hinanden? Vil det være muligt at føre en samtale om ligheder og forskelligheder med fokus på de tre landes beredskab?

IDA Risk inviterer til en samtale om de tre landes beredskaber med eksperter fra de tre lande med udgangspunkt i en 15 minutters præsentation af de enkelte landes beredskab.

Yderligere oplysninger: Niels Johan Juhl-Nielsen, nielsjohan@gmail.com, 45-30952926.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv medlem af IDA Risk vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Det er gratis for IDA medlemmer at være medlem af IDA Risk, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk).

Alle kan tilmelde sig IDA Risk' nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Fredag d. 13. november 2020

Kl. 13:00 - 15:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 13. november 2020

Kl. 12:30


Antal pladser

200


Ledige pladser

142

Arrangementsnr.

337890


Arrangør

IDA Risk


Medarrangører

Kurser for studerende