Arrangement

Besøg og hør om Assistens Kirkegård

Vores guide vil fortælle om Assistens Kirkegård med de kendte gravesteder Dan Turell, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Niels Bohr samt andre. Vi slutter med at spise en Charcuterie Platten på Café Sebastopol, Sankt Hans Torv. (Flyttes fra den 27/5)

Metrostationen – Nørrebros Runddel – opgang Assistens kirkegård, København N

Onsdag d. 26. august 2020

Kl. 11:00 - 15:00

Fra 200 kr.

 

BeskrivelseLink kopieret

Kirkegården som blev skabt til de fattige, men som med tiden blev en grøn oase midt i det hektisk København både for levende og døde.

Fra 1760 er både ukendte og med tiden også meget kendte borgere i København fundet deres hvilested her blandt de skønneste træer og buske – blomsterne kommer de mange besøgende med. Blandt de mange tusind gravsteder findes verdens berømte personer som H. C. Andersen og Søren Kierkegaard, hvilket betyder at kirkegården også besøges af mange turister.

Dog er Assistens Kirkegård først og fremmest københavnernes – her kommer de for at ”hilse” på både ukendte og kendte – f.eks. kunsterne Dan Turèll, Hans Scherfig og Etta Cameron. Der er mange af de seneste årtiers kunstnere begravet på kirkegården –i dag er kirkegården nærmest en mindepark for personligheder inden for kunst og kultur. Men kirkegården er også en lokal kirkegård, hvilket har reddet den fra blot at blive en park – den kan betegnes som en kirkegård omgivet af en kulturpark.

Dette er en byvandring som både fæller om kirkegårdens historie, udvalgte personer som har fundet deres sidste hvilested her, metrobyggeri på kirkegården og lidt om Nørrebro og den store mangfoldighed som findes her.

Mødested: Vi mødes ved Indgangen ved Assistens kirkegård kl 11.00 ved Metrostationen.

Efter den guide rundvisning går vi samlet  til Café Sebastopol, Sankt Hans Torv. hvor vi spiser en lækker Charcuteri Platte.  Drikkevarer for egen regning.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

Metrostationen – Nørrebros Runddel – opgang Assistens kirkegård

Nørrebrogade 145

2200 København N


Hvornår

Onsdag d. 26. august 2020

Kl. 11:00 - 15:00


Pris

Medlem af arrangør

200 kr.

Ledig

200 kr.

Medlem

200 kr.

Seniormedlem

200 kr.

Studiemedlem

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 26. juli 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

25


Ledige pladser

2

Tilvalg

ledsager

260 kr.

Arrangementsnr.

335802