Arrangement

Biobanking: et multifunktionelt redskab indenfor bevaring

Biodiversiteten falder med foruroligende hastighed både lokalt og globalt! Julie Strand fra Randers Regnskov forsker i ny teknik til at bevare dyr og planter og kan med forskningen sikre udryddelsestruede dyr og planter.

IDA Conference, København V

Torsdag d. 10. juni 2021

Kl. 18:00 - 20:00

Fra 0 kr.

Gennem de seneste 100 år har vi mistet så mange arter, at denne tidsperiode betegnes som klodens sjette masseudryddelse! Grundet biodiversitetskrisen og dens accelererende tab af bl.a. genetisk diversitet er nye teknikker og bevaringsredskaber blevet udviklet. 

Biobanking er et redskab, der giver mulighed for at bevare genetisk materiale fra truede arter ved lave temperaturer. Fra vævsprøver bliver det pludseligt muligt at bevare den genetiske identitet fra arter, der er på randen af udryddelse. 

Vi får besøg af Julie Strand fra Randers Regnskov, som vil give os indsigt i, hvordan man fra en vævsprøve kan skabe en højkvalitets cellelinje, der ikke blot bidrager til nutidens forskning, men som gør det muligt at opbevare og anvende materialet til kommende fremtidige metoder. Cellelinjers anvendelighed spænder bredt fra genom-sekventering til detektering af kromosomale abnormaliteter indenfor arter, hvor vores viden stadig er meget begrænset. 

Oplægget vil ligeledes kaste lys over, hvorfor cellelinjer har potentiale til at bidrage væsentligt til både in situ og ex situ bevaring, samt uddybe vigtigheden og mulighederne af en kontinuerlig ressource af genetisk materiale og, hvordan denne kan komplementere forskning og bevaringsstrategier.

Program:
18.00: Velkomst ved IDA Bioscience
18.10: Oplæg ved Julie Strand, Ph.D. Randers Regnskov
18.45: Networking over en sandwich
19.15: Oplæg ved Julie Strand – fortsat 
19.50: Afrunding
20.00: Tak for i aften 

IDA Bioscience
IDA Bioscience er netværket for dig, der interesserer sig for biologi, bioteknologi og naturvidenskab generelt. Medlemskab er gratis for alle (uanset om du er medlem af IDA eller ej), og du kan læse mere og melde dig ind her.

Ikke medlem af IDA?
For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online-tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Torsdag d. 10. juni 2021

Kl. 18:00 - 20:00


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

50 kr.

Ikke IDA-medlem

100 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 09. juni 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

42


Ledige pladser

29

Arrangementsnr.

340185


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Miljø

Kurser for studerende