Arrangement

DEN GERRIGE

En klassisk komedie om nærighed og kærlighed af Moliére

Jysk Musikteater, Silkeborg

Tirsdag d. 29. september 2020

Kl. 19:30 - 21:30

Fra 280 kr.

Den gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan: "Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis". 

Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn, Cléante, er forelsket i Mariane, som Harpagon tror er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter, Elise, elsker den unge Valére, som holder sin formue hemmelig, mens han - for at være nær Elise - gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal - uden medgift - afsættes til en velstående, gammel mand, og Cléante er lovet bort til en rig enke. 

Med dette klassiske udgangspunkt er scenen sat for en morsom forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni og få lov til at gifte sig med dem, de elsker. For i en ægte komedie ender de rette med at ægte hinanden. Harpagon forbliver gift med sine penge; han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Troels Malling, Kristian Boland, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Mads Reuther, Sofia Mileva Cukic

Producent: Folketeatret

Billetterne udleveres i foyeren af IDA's repræsentant. Drikkevarer og snacks i pausen er med i prisen.

 

Hvor

Jysk Musikteater

Papirfabrikken 80

8600 Silkeborg

Teatersalen. Gratis, overvåget garderobe


Hvornår

Tirsdag d. 29. september 2020

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Ledig

280 kr.

Medlem

280 kr.

Seniormedlem

280 kr.

Studiemedlem

280 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 15. september 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

21

Tilvalg

Ledsager

280 kr.

Egne børn under 24 år

100 kr.

Arrangementsnr.

337099