Arrangement

DEN GERRIGE.

Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, mens scenen er sat for en morsom forvekslingskomedie. OBS! Vi har måtte aflyse kaffe og snitter efter forestillingen.

Lynghøjskolen, Roskilde

Tirsdag d. 10. november 2020

Kl. 19:30 - 21:30

Fra 100 kr.

Tilmeldingsfrist 27. oktober 2020 - kl. 23:55

Den gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der kan spares: "Hvorfor dog gå med paryk, når man kan nøjes med sit eget hår, der gror ganske gratis."

Harpagon er en gnier af den værste slags, som elsker sine penge højere end sine børn. Hans søn, Cleante er forelsket i Mariane, som Harpagon tror er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter, Elise, elsker den unge Valere, som holder sin formue hemmelig, mens han - for at være nær Elise - gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal - uden medgift - afsættes til en velstående, gammel mand, og Cleante er lovet bort til en rig enke. 

Med dette klassiske udgangspunkt er scenen sat for en morsom forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni og få lov til at gifte sig med dem, de elsker. For i en ægte komedie ender de rette med at ægte hinanden. Harpagon forbliver gift med sine penge: han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin for alle, der elsker en god komedie.

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Kristian Boland, Troels Malling, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Mads Reuter og Sofia Cukic.

Max. en ledsager pr. IDA medlem.

Ekstra Ledsager to pr. IDA medlem.

Evt. spørgsmål kan rettes til Vagn Hedegaard på mobil:24853730 e-mail: vagn@munkeboe.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Hvor

Lynghøjskolen

Lynghøjen 107, Svogerslev

4000 Roskilde

Billetter udleveres i indgangshallen på Lynghøjskolen.


Hvornår

Tirsdag d. 10. november 2020

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Ledig

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Medlem

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

20


Ledige pladser

18

Tilvalg

Ledsager

180 kr.

Ekstra ledsager.

260 kr.

Arrangementsnr.

337604


Arrangør

Seniorudvalg, IDA Sjælland


Medarrangører

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland