Arrangement

DR Pigekorets julekoncert

Inden koncerten serveres 1 glas vin i bar-loungen. 

DR Koncerthuset, København S

Mandag d. 14. december 2020

Kl. 18:00 - 20:00

Fra 400 kr.

1 plads tilbage

Mødested i DR Koncerthuset:
Barloungen til venstre for scenen i Foyeren 

 

Koncerten
Julekoncerterne er med årene blevet et stort tilløbsstykke samt en forankret del af en årlig juletradition for mange danskere.
Koncerterne har været årets højdepunkt for DR Pigekoret lige siden 1938, hvor koret blev stiftet, og hvert år træder koret med ny energi ind i juletraditionerne, med stor kærlighed til de smukke julesange.
Kom og få en musikalsk totaloplevelse, hvor tonerne af jul klinger på tværs af alle tider og aldre. Anbefalet minimumsalder er 7 år.

 

Pigekoret
I næsten 80 år har DR Pigekoret været en del af danskernes lydbillede. Fra faste radioindslag i hverdagen til festlige begivenheder som nytårsaften, hvor hundredtusindvis af danskere oplever DR Pigekoret synge det nye år ind.

Den røde tråd i DR Pigekorets virke er den danske sang i alle dens afskygninger, og pigerne bevæger sig frit mellem Grundtvigs salmer, moderne værker, kendte popsange og fællessang.

DR Pigekoret består af godt 50 piger i alderen 15-22 år med smukke stemmer og stort musikalsk talent. Pigerne fornyer med entusiasme og kærlighed den danske sangtradition, og korets karismatiske dirigent Phillip Faber går ambitiøst til opgaven.DR Pigekoret er et af Danmarks stærkeste musikalske brands, og er også på internationalt plan med i den musikalske superliga. Samtidig har koret en bred appel, og indtog de danske stuer og fodboldhjerter, da de i foråret 2016 sparkede superligasæsonen i gang med en ny fortolkning af de elskede og velkendte klub-sange.

 

Dirigent
Phillip Faber har dirigeret DR Pigekoret siden 2013, og helt fra begyndelsen har han sat sit eget præg på korets klang og udtryk.I virkeligheden er sangerne i DR Pigekoret ikke bare piger, de er unge kvinder, og jeg vil gerne vise, hvor utroligt meget deres stemmer kan udtrykke.Phillip er uddannet som både komponist og dirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Før han kom til DR Pigekoret har han bl.a. dirigeret Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör.For tiden er Phillip Faber TV-aktuel som vært for DRKs nye, klassiske musikquiz, og han har også medvirket som dommer i DR1s klassiske talentshow “Vidunderbørn”.

 

Koncertsalen
Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer, der er placeret både foran, rundt om og bagved orkestret. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for den fantastiske arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af verdens måske bedste akustiker: Yasuhisa Toyota.Koncertsalen er på alle måder den mest imponerende sal i arkitekt Jean Nouvels mesterværk. Og en af de flotteste koncertsale i verden med en usædvanlig arkitektur og et bjergtagende design.Arealet svarer til næsten fire fodboldbaner, men alligevel føles salen intim. Uanset hvilket af de 1.800 røde plyssæder, man sidder på, føler man et intenst nærvær. Scenen er nemlig placeret lige midt i det hele. Akustikken er ligeledes strålende, uanset hvor man sidder, og hvilken type musik man hører.

 

Garderobe og tasker
Overtøj og større tasker skal af sikkerhedsmæssige hensyn afleveres i garderoben i publikumsfoyeren. Ved koncerter med DRs egne Kor og Orkestre er garderoben gratis. Ved andre koncerter vil der være betalingsgarderobe.

 

Toiletter/Handicaptoiletter
Toiletter findes i Koncerthusets foyer niveau 1 (hovedfoyeren) og i niveau minus 1 (ved Studie 2, 3 og 4). Der er yderligere toiletter på niveau 3, ved indgangen til parterre, samt niveau 4 ved indgangen til orkester A-B.

 

Tidsplan
Drinks:      18:00 - 18:15
Koncert:    18:30 - 20:00Sluttidene er ca-tider.

 

Arrangør:
Jens R. Rasmussen, 24 40 87 22
Jens.R.Rasmussen@tvegaard.dk

 

 

 

Hvor

DR Koncerthuset

Ørestads Boulevard 13

2300 København S


Hvornår

Mandag d. 14. december 2020

Kl. 18:00 - 20:00


Pris

Ledig

400 kr.

Medlem

400 kr.

Seniormedlem

400 kr.

Studiemedlem

400 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

525 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 01. december 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

21


Ledige pladser

1

Tilvalg

Ledsager

490 kr.

Arrangementsnr.

335919