Webinar

Elbiler

Byg Sjælland har inviteret 4 eksperter med den nyeste viden, så vi kommer rundt i alle afkroge af muligheden for elbiler.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 24. februar 2021

Kl. 15:00 - 17:00

Gratis

Regeringen forventer, at aftalen vil give 775.000 grønne biler i 2030, men har sammen med aftalepartierne sat en ambition om 1 mio. elbiler i 2030. Det er vigtigt, hvis transportsektoren skal bidrage til klimamålsætningerne. Vi har inviteret 4 eksperter med den nyeste viden, så vi kommer rundt i alle afkroge.

Aftalen om nye bilafgifter sætter yderligere skub på et allerede varmt elbilmarked og skaber samtidig ro om bilafgifterne de kommende fem år. 'Grøn omstilling af vejtransporten'. Den betyder, at en række elbiler bliver billigere i 2021, end de er i dag. Derudover bliver det også billigere at køre i elbil til og med 2030, og grønne firmabiler bliver beskattet mindre end andre biler.

Det er vigtigt, hvis transportsektoren skal bidrage til klimamålsætningerne. Men endnu vigtigere er, at de konkrete vilkår, som elbiler nu er underlagt, gør det endnu mere attraktivt at købe en elbil. 

– Med aftalen kan elbilbranchen bygge videre på den positive udvikling, der allerede er i gang. 

Elbiler og plug-in hybridbiler har fået et gennembrud i efteråret 2020, mens politikerne har forhandlet. 

Med udsigten til mange flere elbiler på de danske veje bliver behovet for ladeinfrastruktur stort.  Så det er vigtigt, at investeringerne i ladeinfrastruktur er foran salget af elbiler, så der ikke bliver kø til ladestanderne. Dette kræver et samarbejde mellem det offentlige og private.

Program:

15.00 Velkomst v Søren Jakobsen, Chefkonsulent i Dansk Elbil Alliance

15.05 Elbiler og andre batteridrevne køretøjer kan gøre transporten grøn v/Søren Jakobsen, Chefkonsulent i Dansk Elbil Alliance

Vi fortælle om de politiske ambitioner for elbilmarkedet og give sit bud på hvorfor det hidtil har været så svært at sænke transportens CO2-udledninger. Dernæst vil han fortælle om CO2-udledningerne fra elbiler og hvor grønt det at køre i elbil og er en plug-in hybrid bil lige så forurenende som en dieselbil? 

15.30 Elbilerne – om kunderne og fremtiden v/ Ilyas Dogru Chefkonsulent med speciale i Elbiler fra FDM

Hvorfor har det taget så lang tid inden bilkunderne tog elbilen til sig og hvorfor skete det lige i 2020? Hvordan er udsigterne for 2021 – er de nye bilafgifter nok til at den gode udvikling kan fortsætte, er bilindustrien klar til at levere elbiler og er der nok forbrugere, som er klar til at tage skridtet? Endelig vil Ilyas komme ind på hvad det ellers kræver at få flere elbiler på vejene.

15.55. En effektiv lade infrastruktur v/Peter Bach Andersen Seniorforsker. DTU ELEKTRO Institut for Elektroteknologi

En af de vigtigste forudsætninger for at elektrificere transportsektoren i Danmark er en tilstrækkelig og effektiv ladeinfrastruktur som kan forsyne den med energi. Det er vigtigt at Danmark får nok ladestandere til at dække alle Danskeres ladebehov - både i hverdagen og når vi skal på langtur. Særligt kan opladning i bymiljøer være en udfordring.

16.20 Batterierne og mulighederne for genanvendelse v/Louise Drue Andersen Specialist hos Stena Recycling A/S 

Hvad sker der med elbilens batteri, når elbilen skrottes? Materialer fra udtjente batterier skal ifølge nye EU-regler kunne indgå i produktion af nye batterier. En drøm, som endnu ikke er blevet til virkelighed, men sker det nu? Hvilke typer batterier er på vej, hvad er de lavet af og hvad betyder det for klima og miljøpåvirkningen når batterierne skrottes? I udviklingen af billigere batterier, vælges billigere materialer. En materialeværdi der vil afspejles i – måske stigende - bortskaffelsens omkostninger?

KL 16.45 Afslutning v/Søren Jakobsen Chefkonsulent i Dansk Elbil Alliance

____

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: Byg Sjælland

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 24. februar 2021

Kl. 15:00 - 17:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 24. februar 2021

Kl. 12:00


Antal pladser

500


Ledige pladser

91

Arrangementsnr.

339204


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

Elektroteknisk Gruppe, IDA Syd

IDA Automotive

IDA E

IDA EL Sjælland

IDA Elteknik

Kurser for studerende

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord