Webinar

Elektromotorens betydning for energibesparelser i pumpeapplikationer

Vinder af Elektroprisen HCØ 2020, Keld Folsach, holder foredrag om udviklingen af energieffektive elektromotorer, med udgangspunkt i Grundfos mangeårige arbejde, med nogle af verdens mest energi effektive pumper.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 19:00 - 20:30

Gratis

Foredragsholder: Keld Folsach Rasmussen, Grundfos

For 200 år siden opdagede H.C. Ørsted sammenhængen mellem en elektrisk strøm og magnetisme. Denne opdagelse er bl.a. blevet brugt i udvikling af elektriske motorer og generatorer. Først DC generatoren og siden AC generatoren har dannet grundlaget for den stigende elektrificering af samfundet, en udvikling som ikke er blevet mindre i vores tid. Elektriske motorer findes i dag i mange varianter og produkter, fra el tandbørsten over hvidevarer som vaskemaskiner og køleskabe til arbejdsmaskiner i industrien. I dag er brugen af elmotorer en af de vigtigste årsager til skiftet fra fossile brændstoffer til vedvarende energi.

I pumpe industrien har der i de sidste 30-35 år været arbejdet meget med at reducere energiforbruget af pumper til bl.a. varmedistribution til opvarmning af bygninger. En af de betydende faktorer her er reducering af motorens energiforbrug i en pumpe. Dette skyldes fokus på at forbedre motoren men også ved brug af nye motor typer som Permanent Magnet Synkron Motoren.

Keld vil præsentere hvad Grundfos har gjort for at minimere energiforbruget i deres produkter med fokus på den elektriske motor. Hvad er der sket i de sidste 35 år, hvad er det der har gjort det muligt at skabe denne forbedring, og hvad er det som driver udviklingen fremover.

Keld blev uddannet som civilingeniør i 1991 indenfor Elektrisk Energiteknik på Aalborg Universitet. Elektrisk Energiteknik drejer sig primært om elektrisk motorer, effekt elektronik og elforsyning (højspænding). I samarbejde mellem Aalborg Universitet og Grundfos blev han erhversforsker i 1995 indenfor ”Virkningsgrad optimering af elektriske motorer”.

Efterfølgende blev Keld ansat på Grundfos til udvikling af høj effektive motor til brug i pumper. Han har arbejdet med både at forberede de teoretiske muligheder for at designe motorer, men også med den praktiske implementering i produkterne. I dag er han Chefingeniør med ansvaret for bl.a. at udvikle og implementere nye løsninger indenfor elektriske motorer på Grundfos.

Keld fik i 2020 Elektrofondets E-pris HCØ, en pris i anledning af 200års jubilæet for H.C. Ørsted opdagelse.


Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 19:00 - 20:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 10. december 2020

Kl. 17:00


Antal pladser

200


Ledige pladser

96

Arrangementsnr.

338597


Arrangør

IDA E


Medarrangører

Elektronik- og IT-Gruppen, IDA Nord

Elektroteknisk Gruppe, IDA Syd

Elektroteknisk Gruppe, IDA Østjylland

IDA EL Sjælland

IDA Elteknik

IDA Mechanical