Arrangement

ELVERHØJ.

Forestillingen følger stort plottet i det oprindelige nationale skuespil af J. L. Heiberg. Men det revideres kraftigt, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det ikke undgås , at en forbryderbande blander sig.

Lynghøjskolen, Roskilde

Torsdag d. 19. november 2020

Kl. 19:30 - 21:30

Fra 100 kr.

Tilmeldingsfrist 06. november 2020 - kl. 00:00

OBS! Vi har måtte aflyse kaffe og snitter efter forestillingen.

Originalplottet lyder således: Grev Walkendorf har ladet to børn bytte for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for Elisabet Munk Og en bondekone får mod en net penge sum den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der nu kaldes Agnete. Hun vokser op til at være en smuk jomfru og ved elverhøjen møder hun den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal - mod sin vilje - holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså med det forbyttede barn).Kong Chr. 4. har befalet det ! Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med ordene :"Vel er jeg ikke Cæsar og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog siger jeg : Jacta est alea."

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, men den revideres (kraftigt) af de medvirkende, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås  at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet.

 

I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer  af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Max. en ledsager pr. IDA medlem.

Ekstra Ledsager to pr. IDA medlem.

Evt. spørgsmål kan rettes til Vagn Hedegaard på mobil:24853730 e-mail: vagn@munkeboe.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Hvor

Lynghøjskolen

Lynghøjen 107, Svogerslev

4000 Roskilde

Billetter udleveres i indgangshallen på Lynghøjskolen.


Hvornår

Torsdag d. 19. november 2020

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Ledig

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Medlem

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 06. november 2020

Kl. 00:00


Antal pladser

20


Ledige pladser

16

Tilvalg

Ledsager

180 kr.

Ekstra ledsager.

260 kr.

Arrangementsnr.

337557


Arrangør

Seniorudvalg, IDA Sjælland


Medarrangører

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland