Arrangement

Et dukkehjem.

Nora har en hemmelighed, der kan knuse hendes mands drømme om ære og agtelse. Oplev Henrik Ibsens klassiker om at tage det nødvendige opgør og friheden til at være et selvstændigt menneske. OBS! Vi har måtte aflyse kaffe og snitter efter forestillingen.

Lynghøjskolen, Roskilde

Tirsdag d. 20. oktober 2020

Kl. 19:30 - 21:30

Fra 100 kr.

Tilmeldingsfrist 06. oktober 2020 - kl. 23:55

Henrik Ibsens Kontroversielle mesterværk havde præmiere i København i 1879.I dag er fortællingen om Nora fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står overfor at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv, og til slut må tage skæbnen i egne hænder.

140 år efter fortæller dramaet os stadig , hvor svært det er at være menneske og stole på den, man elsker. Eller tror man elsker. For Nora tror, hun elsker Helmer. Hun må dog indse, at hun slet ikke ved, hvad det vil sige at elske endsige at være et menneske.

Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner mennesker sætter op for sig selv. Og det gør han til stadighed. Et dukkehjem er en forestilling om de krav et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det også medfører.

Medvirkende: Siciilia Gadborg Høegh, Peter Christoffersen, Ida Cæcilie Rasmussen, Mikkel Amdt og Lise Lauenblad.

Max. en ledsager pr. IDA medlem.

Max. 2 ekstra ledsagere pr. IDA medlem

Evt. spørgsmål kan rettes til Vagn Hedegaard på mobil:24853730 e-mail: vagn@munkeboe.dk

.

Hvor

Lynghøjskolen

Lynghøjen 107, Svogerslev

4000 Roskilde

Billetter udleveres i indgangshallen på Lynghøjskolen, inden forestillingen.


Hvornår

Tirsdag d. 20. oktober 2020

Kl. 19:30 - 21:30


Pris

Ledig

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Medlem

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 06. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

20


Ledige pladser

12

Tilvalg

Ledsager

180 kr.

Ekstra ledsager.

260 kr.

Arrangementsnr.

337584


Arrangør

Seniorudvalg, IDA Sjælland


Medarrangører

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland