Arrangement

ET TYSK LIV - med Kirsten Olesen

Oplev en stærk solopræstation med Kirsten Olesen som Brunhilde Pomsel – naziforbryderen Joseph Goebbels’ personlige sekretær. En enestående og rystende teaterdokumentar fra Det Kgl. Teater.

Jysk Musikteater, Silkeborg

Fredag d. 07. maj 2021

Kl. 19:30 - 21:10

Fra 200 kr.

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lader Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv. I en alder af 102 år giver hun sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, nazi-regimets propagandaminister, Joseph Goebbels.

Vi drages ind i Pomsels fortælling om en opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat. Vi hører, hvordan hun først blev stenograf og sekretær for en jødisk forretningsmand for siden at arbejde i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin. Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve. Mens hun fortæller sin historie, slår den kollektive fortrængning revner. Kan ét menneske påtage sig skyld for et samfunds forbrydelser? Og er frygten for, at historien gentager sig overdreven?

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Har vi et personligt ansvar for verdenshistorien?

Baseret på dokumentarfilmen Et tysk liv af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer, Blackbox Film & Media Productions blackboxfilm.at

Anbefales fra 15 år.

Forestillingen varer 100 min. uden pause.

Medvirkende: Kirsten Olesen

Producent: Det Kgl.Teater

Billetterne udleveres i foyeren af IDA's repræsentant. Forestillingen er uden pause. Drikkevarer efter forestillingen er med i prisen.

 

Hvor

Jysk Musikteater

Papirfabrikken 80

8600 Silkeborg

Teatersalen. Gratis, overvåget garderobe


Hvornår

Fredag d. 07. maj 2021

Kl. 19:30 - 21:10


Pris

Ledig

200 kr.

IDA-medlem

200 kr.

Seniormedlem

200 kr.

Studiemedlem

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 22. april 2021

Kl. 23:55


Antal pladser

20


Ledige pladser

10

Tilvalg

Ledsager

200 kr.

Egne børn under 24 år

100 kr.

Arrangementsnr.

337148