Webinar

Exploring Bioscience: Hellere rask og rig – end syg og fattig. Hvorfor coronainfektionen rammer os forskelligt

En anti-inflammatorisk livsstil dæmper cellernes aldring og reducerer risikoen for en række kroniske sygdomme. Livsstil har imidlertid også en plads i forebyggelsen af alvorlige infektioner, herunder corona.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 12:00 - 13:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 27. oktober 2020 - kl. 11:00

Exploring Bioscience - digital festival præsenterer Bente Klarlund Pedersen, Rigshospitalet

Håndvask og afstand reducerer risikoen for corona-smitte. Men hvis uheldet er ude, kan man så selv gøre noget for, at sygdommen ikke bliver så slem, at man skal indlægges, måske på intensiv, måske i respirator?

Det polemiske svar er, at det er bedre at være rask og rig end syg og fattig. Mens coronavirussen i Danmark først ramte det velstillede Nordsjællandske ski-segment, så ser vi verden over, at sygdomsmønsteret nu ligner det, vi kender fra andre infektioner. Coronaen sætter strøm til den generelle ulighed i sundhed.

Virus har ikke personsanseelse, også de rige bliver ramt, men når infektionen får et mere alvorligt forløb, kan det oftest relateres til overvægt eller andre sygdomme. Kroniske sygdomme og overvægt er ledsaget af kronisk inflammation. Har man kronisk inflammation kan en corona-infektion give så voldsomt et inflammationsrespons, at man bliver alvorligt syg.

Om taleren

Dr.med. Bente Klarlund Pedersen er overlæge (infektionsmediciner) på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet. Hun er leder af Center for Aktiv Sundhed (CFAS). BKP er forfatter til mere end 600 videnskabelige artikler samt populærvidenskabelige bøger om motion og sundhed. Hun er klummeskribent og redigerer en sundhedsbrevkasse i Lørdagsliv, Politiken. For sin forskningsformidling har hun modtaget Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris, Kulturministeriets Idrætspris og Rosenkjærprisen.


http://aktivsundhed.dk/da/


Medarrangør

Københavns Universitet: https://www.ku.dk/

_______________________________________

Exploring Bioscience - digital festival

Dette online-event er en del af Exploring Bioscience - digital festival, som i år sætter perspektiv på virus og vacciner. Vi stiller spørgsmålet, hvad ved vi i dag, og hvordan bliver vi bedre til at forstå og håndtere epidemier i fremtiden? 

Til festivalen får du et eksklusivt indblik i den sidste nye viden og forskning, når IDA inviterer dig ind bag facaderne til de førende eksperter, som lige nu arbejder på højtryk for at løse virus-udbruddets gåder. Hør deres spændende resultater, tanker og fremtidsperspektiver og stil dem de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Festivalen strækker sig over fire dage fra mandag den 26. til torsdag den 29. oktober. Her kan du deltage gratis i en række af spændende og højaktuelle webinarer og online-events om udvikling af vacciner, mutation, immunrespons, behandling og meget mere.

Festivalen er gratis og åben for alle - også for dig, som ikke er IDA-medlem. (Opret en brugerprofil)

SE OG TILMELD DIG GRATIS ALLE WEBINARER OG ONLINE-EVENTS. 

___________________________________________

Tilmeldingsprocedure:
Du vil modtage et link til webinaret dagen inden webinaret afholdes.

Zoom Webinar: Webinaret afvikles i Zoom. Det er vores erfaring, at det kun tager få minutter at komme på. hvis du vil have alle webinarfunktioner, anbefaler vi at downloade Zoom og logge på 5 minutter før mødet starter. Zoom-appen er let og brugervenlig. Alt hvad du behøver for at være klar, er lyd og kamera "tændt" på din pc, mobil eller tablet.

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 12:00 - 13:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 11:00


Antal pladser

1000


Ledige pladser

700

Arrangementsnr.

337670


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Proces

IDA Sundhedsteknologi

IDA Young Professionals

IDA Østjylland

Kurser for studerende