Webinar

Exploring Bioscience: Hvordan undviger virus kroppens immunforsvar og forårsager infektion og sygdom?

Resultatet af Søren Riis Paludans nye forskningsstudie giver håb om at hæmme virus’ evne til at blokere STING, og på den måde forhindre virus i at dele sig. Det baner vejen for nye principper for behandling mod fx herpes-, influenza- og coronavirus.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 28. oktober 2020

Kl. 15:00 - 16:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 27. oktober 2020 - kl. 23:59

Exploring Bioscience - digital festival præsenterer Søren Riis Paludan, Aarhus Universitet

Virus er små molekylære parasitter, som inficerer celler og udnytter cellens funktioner til at kopiere sig selv og lave nye viruspartikler. Virusinfektioner kan give ophav til en række alvorlige akutte og kroniske sygdomme, hvoraf kan nævnes influenza, COVID-19, hjernebetændelse, hepatitis og AIDS.

Kroppens immunsystem er essentielt for at bekæmpe virusinfektioner, og virus har gennem mange millioner års evolution udviklet en række mekanismer til at undvige immunsystemet. Disse mekanismer er helt essentielle for, at virus kan etablere infektioner.

Forståelse af mekanismerne for hvorledes virus undviger immunsystemer giver mere end noget andet indsigt i hvilke dele af immunsystemet, der primært bidrager til forsvaret mod infektioner. Sådan viden kan også udnyttes til at udvikle nye antivirale stoffer, og også til at udvikle immun-modulerende stoffer til helt andre sygdomme, hvor man ønsker at hæmme betændelsesreaktioner.

På webinaret vil Søren Riis Paludan beskrive principper for virus’ undvigelse af immunsystem, og give eksempler på dette fra den nyeste forskningslitteratur. Endelig vil han vise resultater, som illustrere hvordan ”afkodning” af virus’ undvigelsesstrategi potentielt kan bruges terapeutisk. Søren Riis Paludan’s forskning har som formål, at forstå hvordan immunsystemet aktiveres under virusinfektion og hvordan dette bidrager til bekæmpelse af infektion såvel som udvikling af sygdom.

Taler

Professor Søren Riis Paludan. Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

____________________________

Exploring Bioscience - digital festival

Dette online-event er en del af Exploring Bioscience - digital festival, som i år sætter perspektiv på virus og vacciner. Vi stiller spørgsmålet, hvad ved vi i dag, og hvordan bliver vi bedre til at forstå og håndtere epidemier i fremtiden? 

Til festivalen får du et eksklusivt indblik i den sidste nye viden og forskning, når IDA inviterer dig ind bag facaderne til de førende eksperter, som lige nu arbejder på højtryk for at løse virus-udbruddets gåder. Hør deres spændende resultater, tanker og fremtidsperspektiver og stil dem de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Festivalen strækker sig over fire dage fra mandag den 26. til torsdag den 29. oktober. Her kan du deltage gratis i en række af spændende og højaktuelle webinarer og online-events om udvikling af vacciner, mutation, immunrespons, behandling og meget mere.

Festivalen er gratis og åben for alle - også for dig, som ikke er IDA-medlem. (Opret en brugerprofil)

SE OG TILMELD DIG GRATIS ALLE WEBINARER OG ONLINE-EVENTS. 

___________________________

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Zoom Webinar: Webinaret afvikles i Zoom. Det er vores erfaring, at det kun tager få minutter at komme på. hvis du vil have alle webinarfunktioner, anbefaler vi at downloade Zoom og logge på 5 minutter før mødet starter. Zoom-appen er let og brugervenlig. Alt hvad du behøver for at være klar, er lyd og kamera "tændt" på din pc, mobil eller tablet.

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Video: Dette arrangement optages og du vil i løbet af ca. et døgn kunne se den optagne video her: Oversigt over IDAs videoer

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Onsdag d. 28. oktober 2020

Kl. 15:00 - 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

977

Arrangementsnr.

337785


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Proces

IDA Sundhedsteknologi

IDA Østjylland

Kurser for studerende