Webinar

Exploring Bioscience: Hvorfor smitter nogle influenzavirus fra dyr til mennesker, mens andre ikke gør?

Hvilke egenskaber ved virus gør det i stand til at springe fra dyr til mennesker? Hvilke typer vira har potentiale til at sprede sig fra fjerne verdenshjørner og udløse en verdensomspændende pandemi?

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Mandag d. 26. oktober 2020

Kl. 09:00 - 10:00

Gratis

Exploring Bioscience - digital festival præsenterer Lars Erik Larsen, Københavns Universitet og Kerstin Skovgaard, DTU Bioengineering

I løbet af de næste år kommer et forskerhold fra Københavns Universitet og DTU til at undersøge en lang række både virale og værts relaterede parametre, der er relevante for smitterisikoen mellem dyr og mennesker. I Danmark udgør den store svinebestand en risiko for forekomst og udbredelse af zoonoser herunder influenzavirus, da de mange grise fungerer som et betydeligt virus reservoir.

Forskerne vil karakterisere en lang række markører, der kan bruges til at estimere eller som er involverede i den zoonotiske/revers zoonotiske risiko. Ved at identificerer disse markører relevante for smitte mellem dyr og mennesker, er vi væsentligt bedre forberedt på at bremse kommende influenzaudbrud hos dyr og mennesker, inden de udvikler sig til verdensomspændende pandemier.

Kom bag facaden og få et indblik i den spændende forskning.

* Forskningsprojektet "Fluzoomark - ”Viral and host factors of zoonotic and pandemic influenza A viruses” modtog i slutningen af 2019 en bevilling på i alt knap 60 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Novo Nordisk Fondens Challenge Programme har til formål at understøtte og fremme verdensklasseforskning, der fokuserer på at finde svar på nutidige udfordringer inden for global teknologi eller sundhed.

Følg projektet på Linked In, Facebook  og Twitter.

Medarrangører

Københavns Universitet: ku.dk/

DTU Bioengineering: bioengineering.dtu.dk

Om talerne

Lars Erik Larsen, Professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU

Kerstin Skovgaard, Seniorforsker, DTU Bioengineering

_____________________

Exploring Bioscience - digital festival

Dette online-event er en del af Exploring Bioscience - digital festival, som i år sætter perspektiv på virus og vacciner. Vi stiller spørgsmålet, hvad ved vi i dag, og hvordan bliver vi bedre til at forstå og håndtere epidemier i fremtiden? 

Til festivalen får du et eksklusivt indblik i den sidste nye viden og forskning, når IDA inviterer dig ind bag facaderne til de førende eksperter, som lige nu arbejder på højtryk for at løse virus-udbruddets gåder. Hør deres spændende resultater, tanker og fremtidsperspektiver og stil dem de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Festivalen strækker sig over fire dage fra mandag den 26. til torsdag den 29. oktober. Her kan du deltage gratis i en række af spændende og højaktuelle webinarer og online-events om udvikling af vacciner, mutation, immunrespons, behandling og meget mere.

Festivalen er gratis og åben for alle - også for dig, som ikke er IDA-medlem. (Opret en brugerprofil)

SE OG TILMELD DIG GRATIS ALLE WEBINARER OG ONLINE-EVENTS. 

______________________

Tilmeldingsprocedure:
Du vil modtage et link til webinaret inden webinaret afholdes.

Skulle du mod forventning have problemer med at logge på eller ikke have modtaget zoomlink, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk.

Zoom Webinar: Webinaret afvikles i Zoom. Det er vores erfaring, at det kun tager få minutter at komme på. hvis du vil have alle webinarfunktioner, anbefaler vi at downloade Zoom og logge på 5 minutter før mødet starter. Zoom-appen er let og brugervenlig. Alt hvad du behøver for at være klar, er lyd og kamera "tændt" på din pc, mobil eller tablet.

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Mandag d. 26. oktober 2020

Kl. 09:00 - 10:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 26. oktober 2020

Kl. 08:00


Antal pladser

1000


Ledige pladser

735

Arrangementsnr.

337265


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Proces

IDA Sundhedsteknologi

IDA Young Professionals

IDA Østjylland

Kurser for studerende