Webinar

Exploring Bioscience: Superspredere i Covid-19: En akilleshæl for epidemien

Få adgang til spændende viden, når professor i biokompleksitet, Kim Sneppen, gæster Exploring Bioscience og giver dig et eksklusivt indblik i en model, som kan kortlægge superspredernes indflydelse, og som strategisk kan bruges til at begrænse epidemien.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 28. oktober 2020

Kl. 12:00 - 13:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 27. oktober 2020 - kl. 23:59

Exploring Bioscience - digital festival præsenterer Kim Sneppen, Niels Bohr Instituttet.

I begyndelsen af dette år blev vores samfund udsat fra forstyrrelse fra en lille men stærkt selv-kopierende nanomaskine. I princippet bare en normal men ny infektions sygdom, hvis spredning skulle kunne beskrives med et par ligninger og 2 parametre: En der sætter tids-skalaen (5 dage for Covid-19) og en anden, der fortæller, hvor mange personer hver inficeret person inficerer (den berømte R0 der er ca 3 for Covid-19). Og så var lock-down filosofien ellers "bare" at justere vores kontaktaktivitet med andre mennesker så meget ned, så R faktoren kom under 1, og epidemien dermed uddør. Dvs SIR modellerne fortæller, at vi skulle reducere den tid, vi tilbringer med andre mennesker med en faktor 1/R0=1/3.

Men Covid-19 har mere personlighed end ovenstående, den opfører sig forskellig i forskellige personer. Måske er der kun få af os, der inficerer andre, medens de fleste ikke inficerer. Ihvertfald viser en række studier, at kun omkring 10-20% af inficerede personer rent faktisk inficerer deres samboende ægtefælle. Og epidemien har mange hundrede eksempler på super-spreder events, hvor en enkelt person har smittet meget mere end 10 andre personer.

Gå ikke glip af Kim Sneppens webinar, hvor han vil diskutere superspreder aspekter af Covid-19 ved hjælp af modeller, der beskriver samfund med individer, der har meget forskelligt smitte-egenskaber. Kim Sneppen finder at sådan superspredning gør det nemmere at stoppe epidemien, og hjælper os til at forstå, at det rent faktisk gik så godt med at åbne vores samfund op igen i løbet af foråret.

Taler:
Kim Sneppen, professor i biokompleksitet ved Niels Bohr Instituttet

______________________

Exploring Bioscience - digital festival

Dette online-event er en del af Exploring Bioscience - digital festival, som i år sætter perspektiv på virus og vacciner. Vi stiller spørgsmålet, hvad ved vi i dag, og hvordan bliver vi bedre til at forstå og håndtere epidemier i fremtiden? 

Til festivalen får du et eksklusivt indblik i den sidste nye viden og forskning, når IDA inviterer dig ind bag facaderne til de førende eksperter, som lige nu arbejder på højtryk for at løse virus-udbruddets gåder. Hør deres spændende resultater, tanker og fremtidsperspektiver og stil dem de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Festivalen strækker sig over fire dage fra mandag den 26. til torsdag den 29. oktober. Her kan du deltage gratis i en række af spændende og højaktuelle webinarer og online-events om udvikling af vacciner, mutation, immunrespons, behandling og meget mere.

Festivalen er åben for alle - også for dig, som ikke er IDA-medlem. (Opret en brugerprofil)

SE OG TILMELD DIG GRATIS ALLE WEBINARER OG ONLINE-EVENTS.

___________________________________

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Zoom Webinar: Webinaret afvikles i Zoom. Det er vores erfaring, at det kun tager få minutter at komme på. hvis du vil have alle webinarfunktioner, anbefaler vi at downloade Zoom og logge på 5 minutter før mødet starter. Zoom-appen er let og brugervenlig. Alt hvad du behøver for at være klar, er lyd og kamera "tændt" på din pc, mobil eller tablet.

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Video: Dette arrangement optages og du vil i løbet af ca. et døgn kunne se den optagne video her: Oversigt over IDAs videoer

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Onsdag d. 28. oktober 2020

Kl. 12:00 - 13:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

977

Arrangementsnr.

337736


Arrangør

IDA Proces


Medarrangører

IDA Bioscience

IDA Sundhedsteknologi

IDA Østjylland

Kurser for studerende