Webinar

Fokus på anvendelsen af HFO som kølemiddel og de miljømæssige konsekvenser deraf

Vi inviterer til online foredrag den 24. juni kl. 14-16. Under dette webinar fokuseres især på de miljømæssige konsekvenser ved anvendelsen af HFO som kølemiddel.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 24. juni 2021

Kl. 14:00 - 16:00

Gratis

Gennemgang af TFA’s miljømæssige og sundhedsmæssige påvirkning. Vi sætter scenen der belyser hvorfor vi er samlet. 

Rasmus Moes, Miljøstyrelsen

Rasmus vil give et overblik over fund af TFA i grundvand i forbindelse med Miljøstyrelsens massescreening for pesticidstoffer. Der bliver gjort status for andre igangsatte undersøgelser med henblik på kildeopsporing, og der vil blive gjort status for sundhedsvurderingen af TFA samt reguleringen ift. drikkevandskvaliteten.

Lovgivning nu og i fremtiden. Sammenligning med alternative kølemidler.

Asbjørn Vonsild, Vonsild Consulting

  • Opdateringen af den danske bekendtgørelse, den danske HFC afgiftsstigning, og status for den kommende opdatering af EU F-gas regulativet.
  • Hvad kan man forvente på den længere bane (net-zero?).
  • Betydning for valget af kølemidler.

Gennemgang af anvendelsesmulighederne for HFO

Torben Funder-Kristensen, Danfoss

Nogle få steder i verden f.eks. Danmark er det fristende at sige at vi bare kan bruge R290/CO2/NH3 til alt. Det kan vi måske på den helt lange bane - men det er ikke sikkert at det er optimalt. Vi skal tænke på at HFO’ere er ultralow GWP-erstatninger for HFC’ere. De gør det muligt at strække ’sikkerhedskølemidlerne’ en ekstra mil og lidt over hvis vi kan acceptere A2L brændbarhed. Det er ikke uvæsentligt i en tid hvor vi står overfor en grøn omstilling som kræver et frit innovationsrum hvis vi skal lave løsninger som rækker ud over Danmarks grænser.  Der er f.eks. applikationer hvor det teknisk set er nødvendigt at bruge HFO’ere f.eks. centrifugal kompressorer i oliefri systemer.

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.


Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 24. juni 2021

Kl. 14:00 - 16:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 23. juni 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

500


Ledige pladser

366

Arrangementsnr.

340622


Arrangør

IDA Køle- og Varmepumpeteknologi


Medarrangører

Kurser for studerende