Webinar

Folkemøde debat: Hvordan kan dagpengesystemet give værdi til alle?

Faldende dagpengesatser og private forsikringsordninger kan mindske virksomhedernes omstillingsevne.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 17. juni 2021

Kl. 14:30 - 15:15

Gratis

Danske virksomheders relativt lempelige adgang til at ansætte og afskedige medarbejdere er bl.a. betinget af, at arbejdstagerne gennem medlemskab af en A-kasse har en vis økonomisk sikring i tilfælde af arbejdsløshed. 

Denne sikring gør også, at danske arbejdstagere er mere risikovillige i forhold til jobskifte, og samlet set er dagpengesystemet derfor en væsentlig forklaring på den høje jobmobilitet på det danske arbejdsmarked - en mobilitet som ikke bliver mindre væsentlig i forbindelse med den grønne omstilling. 

Generelt faldende kompensationsgrader i dagpengesystemet, og især muligheden for at de vellønnede kan finde mere attraktive sikringsordninger på det private marked, udfordrer således jobmobiliteten og dermed danske virksomheders omstillingsevne. 

Derfor er det vigtigt at drøfte hvordan dagpengesystemet igen kan gøres attraktivt for alle fag- og indkomstgrupper, og derved sikre tilslutning til et fælles og solidarisk dagpengesystem. 

Debatdeltagere:

  • Morten Thiessen, Formand for Ansattes Råd, Ingeniørforeningen IDA
  • Verner Sand Kirk, Direktør, Danske A-Kasser
  • Moderator: Mikkel Frey Damgaard 

Aktører / medarrangører: Engineer the Future, Aalborg Universitet, Ingeniørforeningen, IDA, AU Engineering, SDU, DTU – Danmarks Tekniske Universitet

_____________________

Obs. Denne debat er en del af Folkemødet 2021. Se og tilmeld dig samtlige Folkemøde-debatter på IDA Bryggen her. 

______________________

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.


Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 17. juni 2021

Kl. 14:30 - 15:15


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 17. juni 2021

Kl. 08:00


Antal pladser

500


Ledige pladser

493

Arrangementsnr.

340363


Arrangør

IDA


Medarrangører

Kurser for studerende