Webinar
Deltag i dette spændende foredrag om udvikling af metanolanlæg, der anvender metanol fra vedvarende el og CO2-kilder, der vil sikre effektiv energiudnyttelse
Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone
Onsdag d. 10. marts 2021
Kl. 16:00 - 18:00
Gratis
Vi får besøg af Jakob Munkholt Christensen, DTU Kemiteknik, som vil holde foredrag for os.
En voksende elproduktion fra fluktuerende, vedvarende energikilder kalder på en effektiv lagrings- og distributionsteknologi. Decentrale metanolanlæg, som fremstiller metanol fra vedvarende el og lokale CO2 -kilder, vil kunne sikre effektiv energiudnyttelse, men det kræver udvikling af nye, mere aktive katalysatorer.
Olie- og gasressourcerne er begrænsede, hvorfor fremtidens bæredygtige energiform er el fra vedvarende energikilder, men der rejser sig spørgsmålet, hvordan el kan lagres effektivt til brug på vindmøller på vindstille og overskyede dage med højt elforbrug? Det ideelle lagringsmedie er effektivt til op- og afladning og besidder en høj energitæthed. Nutidens batteriteknologier er udfordrede på grund af deres lave energitæthed, mens lagring i form af brint dannet fra elektrolyse af vand også har en begrænset energitæthed. En mulig løsning er at anvende denne brint til produktion af flydende kemikalier med markant højere energitætheder.
Fremtidens bæredygtige metanolproduktion baseres på en CO2 neutral cyklus. Energilagring som metanol inkluderer vandelektrolyse, hvor vedvarende el driver spaltning af vand til ilt og brint. Processen gennemføres under 50-100 bars tryk ved 200-300 gr. C. Hertil anvendes en katalysator.
På arrangementet skal vi høre mere om procesudvikling, Jakobs erfaring med procesudvikling evt. på basis af pilotkørsler mm. samt evt. samarbejdspartner under udviklingsprocessen og perspektiver for drift i fuld skala mm.
Tilmeldingsprocedure
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer
Info om personlige oplysninger
Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy
Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.
Tilmelding
Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.
Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en online deltagerliste. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.
Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.
Hvor
Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone
Deltag via pc, tablet, smartphone
Hvornår
Onsdag d. 10. marts 2021
Kl. 16:00 - 18:00
Pris
Ikke IDA-medlem
0 kr.
Studerende, ikke medlem af IDA
0 kr.
Firmamedlem
0 kr.
Medlem af arrangør
0 kr.
Ledig
0 kr.
IDA-medlem
0 kr.
Seniormedlem
0 kr.
Studiemedlem
0 kr.
Tilmeldingsfrist
Tirsdag d. 09. marts 2021
Kl. 23:59
Antal pladser
500
Ledige pladser
363