Webinar

Fremtidsupdate #1: Selfie droner, robotter og selvkørende biler. webinar

Gæst i studiet er Henrik Christensen, Ph.D., Dr. Techn. h.c., KUKA Chair of Robotics, Executive Director, Institute for Robotics and Intelligent Machines, Georgia Tech og emnet er selvkørende bilers teknologi. Optaget 26/1/2016

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Lørdag d. 31. december 2016

Kl. 00:00 - 00:00

Gratis

TILMELDINGSPROCEDURE:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.
Skriv din e-mail i det blanke felt og tryk Enter. Herefter er du registreret på sitet og vil modtage et link i din indbakke, som linker dig direkte videre til optagelsen.

Generelt
Indhold 26/1 - se længere nede.

Det går ekstremt hurtigt i den teknologiske verden nu: Der kommer hele tiden nyheder – og mange af dem er overraskende - om robotter, kunstig intelligens, selvkørende biler, internet of things og DNA-sekventering. Hvis man ikke er vågen, så risikerer man at blive ”disruptet”.

Der er behov for at formidle den teknologiske fremtid vha. eksperter og der er brug for at diskutere teknologien. Medlemmerne af netværket IDA Fremtidsteknologi er de nærmeste til at være med.

Derfor starter vi et forsøg 26. januar, hvor vi sender det første af foreløbig fem online webinarer med nyheder, indsigt og diskussion om teknologi med stærk medvirken af medlemmerne af IDA Fremtidsteknologi. Online, direkte til dig. Vi kalder webinarerne ”Fremtidsupdate”.

Før hvert Fremtidsupdate kan du foreslå emner og navne på gæster i studiet. Under webinarerne kan du stille spørgsmål direkte til gæsterne. Og efter webinarerne kan du diskutere online med kolleger og eksperter. På den måde bliver webinarerne et supplement til et fysisk gå-hjem-møde, og vi kan få eksperter med, selv om de er fysisk langt fra Danmark.

Tidspunkterne har vi lagt fast: 3. tirsdag i hver måned kl 15:00 til 16:00 (kan slutte tidligere).

Formen bliver nyheder plus gæst(er) i studiet.

Hvis du ikke kan deltage live, så kan du efterfølgende se webinaret on demand.

I studiet vil være Rolf Ask Clausen fra Ingeniørforeningen – sammen med en eller flere gæster.

Hvis du har forslag til emner eller eksperter så deltag i debatten under denne artikel på IDA Universe eller skriv til Rolf på rac@ida.dk

 

Fremtidsupdate 26/1
På programmet denne dag vil være korte og spændende nyheder om teknologi.

Blandt andet kigger vi på en slags selfie drone, der kan følge dig som en hund og som selv kan navigere uden om ting. Lanceres i maj. Vi kigger også på en en lille servicerobot – en lidt hybrid type, som kan lede kunder rundt i et supermarked ved at være koblet til en hotline i skyen. Begge dele er lige nu præsenteret ved den store CES-messe i USA.

Derefter har vi en gæst i studiet, nemlig ingen ringere end Henrik Christensen, Ph.D., Dr. Techn. h.c., KUKA Chair of Robotics, Executive Director, Institute for Robotics and Intelligent Machines, Georgia Tech. Henrik Christensen er specialist i robotter og rådgiver for præsident Obama.

Emnet bliver ”intelligente transportsystemer og specifikt hvad der sker indenfor førerløse biler”.

På Georgia Tech arbejdes der intenst med både selve de selvkørende biler og med de kommunikationslag og services, der i sidste ende skal give forbrugerne ”bil på app”, altså at vi abonnerer og bestiller kørsel på apps direkte på vores smartphones. Hvor langt er teknikken til de forskellige lag, hvornår sker hvad og hvordan kommer det til at virke.

KOMMENDE FREMTIDSUPDATE:

Tirsdag 23/2

Tirsdag 29/3

Tirsdag 26/4

Tirsdag 24/5

Arrangør: IDA Fremtidsteknologi

Hvor

Webinar/ foran din egen pc'er, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Lørdag d. 31. december 2016

Kl. 00:00 - 00:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 31. december 2016

Kl. 00:00


Antal pladser

300


Ledige pladser

100

Arrangementsnr.

317057