Webinar

”green labelling”, CO2e neutralitet, kreditter og cirkulær økonomi

Virksomheder, produkter og systemer stræber efter bæredygtighed, og markedsfører sig ”grønt”. Men hvornår er emballagen grøn, og er små skridt mod bæredygtighed bedre end ingen skridt. Vi får eksperterne i tale og diskussion.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Tirsdag d. 20. april 2021

Kl. 13:00 - 17:00

Gratis

Virksomheder, produkter og systemer stræber efter bæredygtighed, og markedsfører sig ”grønt”. Men hvornår er emballagen grøn, og er små skridt mod bæredygtighed bedre end ingen skridt. Vi får eksperterne i tale og diskussion.


Program

13:00 Velkomst og introduktion til dagens program og format (Martin Rygaard, Lektor, Studieleder, DTU Miljø)

13:10 Christian Poll, Seniorrådgiver DTU Management: ”En rejse fra vildledning til foregangsland: Etik og miljø i markedsføring”

13:30 Christina Toftegaard Nielsen, Forbrugerombudsmand. Hvordan agerer myndigheden på området for ”green labelling” og markedsføring? Hvilke regler og kontrolmekanismer findes? Hvilke initiativer og udviklinger er der på området?

13:55 Diskussion 1 og afstemning: på en skala 1-10, hvor langt er vi på rejsen fra vildledning (1) til oplysning (10) 

14:10 Pause

14:25 Hanna Merrild, Chefkonsulent Region Syd: ”Udbud, indkøb og miljøpåstande: Hvordan navigerer en offentlig indkøber i fup og fakta?

14:45 Signe D. Frese, Ansvarlighedsdirektør Coop, ”Privatforbrug og bæredygtighed. Coops arbejde med at måle og fremme bæredygtighed”

15:05 Diskussion 2: har vi værktøjerne til at kvantificere bæredygtighed? Eller har vi dem i sigte?

15:15 Pause

15:30 Anders Dyrelund, Senior Market Manager Rambøll: ”CO2-reduktion og neutralitet, en sektors neutralitet vs national reduktion i et samfundsøkonomisk perspektiv.”

15:50 Anders Damgaard, Seniorforsker, DTU Miljø: Er bio/grønt altid det bedste alternativ? Er produkter med eco-label lige gode? Et kig på tallene bag og tekniske udfordringer i opgørelsen af miljøpåvirkninger.

16:10 Afrunding med diskussion 3: Hvad mangler vi? Hvilke initiativer savnes? Og hvem skal gøre det? Refleksioner og kommentarer fra tilhørerne til alle eftermiddagens oplæg

16:30 Tak for i dag 

Tilrettelagt af Martin Rygaard, IDA Miljø og oplægsholderne.

------------------------------------------------

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA Miljø

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Tirsdag d. 20. april 2021

Kl. 13:00 - 17:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 19. april 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

500


Ledige pladser

204

Arrangementsnr.

338822


Arrangør

IDA Miljø


Medarrangører

IDA Energi

IDA Grøn Teknologi

IDA Verdensmål

Kurser for studerende