Arrangement

Guidet tur til Sprogø

Kom med en tur til Sprogø – en enestående og fredet ø i centrum af mere end tusind års danmarkshistorie. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer.

Nyborg Station

Søndag d. 15. november 2020

Kl. 09:30 - 13:00

Gratis

Vi kører i bus til Sprogø, hvor vores guide vil fortælle, hvad der gør Sprogø unik.

Sprogø har igennem tiderne spillet en central rolle i danmarkshistorien. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod Venderne, til i dag, som transportkorridor via Storebæltsforbindelsen.

Grundet sin isolerede placering i Storebælt, har Sprogø også givet liv til et helt enestående dyre- og planteliv, som ikke findes andre steder.

Herudover har den danske stat tidligere brugt Sprogø til at adskille ’letfærdige og løsagtige’ piger og kvinder fra ’den anstændige del’ af befolkningen.

Vi skal ud og gå i området, så husk påklædning der passer til vejret.

OBS!

Toiletforhold : Der forefindes ikke toiletter på Sprogø. Toilet i bus skal påregnes anvendt. Gæsterne forventes at være klar til rundvisning til aftalt tid. Dvs. at toiletbesøg skal evt. ske inden aftalt starttidspunkt. Ved ture der inkluderer by- og/eller slotsvandringer eller andre tilvalg er der indlagt pause/ophold til toiletbesøg i tidsplanen.

Gangbesværede : Turen på Gl. Sprogø er ikke egnet for gangbesværede eller kørestolsbrugere. Disse personer skal i så fald tage ophold i bussen under opholdet på Gl. Sprogø, da ophold på Sprogø forudsætter ledsagelse af guide. Guiden sætter tempoet og turens indhold efter langsomst gående deltager, hvilket kan betyde at gruppen ikke når hele vejen rundt inden for den fastsatte tid, såfremt der deltager gangbesværede deltagere på vandringerne.

Forplejning: Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke under opholdet på Sprogø. Evt. mad og drikke skal forblive i bussen til enhver tid. Det er ikke tilladt at anvende borde/bænke mm. på Sprogø. Det er naturligvis tilladt at nyde medbragt forplejning i bussen under kørsel, men der er ikke beregnet tid til egentlig servering eller pause. Det anbefales at medbringe fx en flaske vand til turen rundt på Sprogø.

Hvor

Nyborg Station


Hvornår

Søndag d. 15. november 2020

Kl. 09:30 - 13:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 30. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

0

Arrangementsnr.

337944