Webinar

Havarikommissionens undersøgelser, del 2

Ulykker indtræffer desværre, selv om man har taget de foreskrevne forholdsregler i brug, men er disse altid tilstrækkelige, og kunne flere alvorlige ulykker have været undgået, dersom man udover disse forholdsregler havde benyttet et forsigtighedsprincip?

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 27. maj 2021

Kl. 16:00 - 18:00

Gratis

I IDA blev der i september 2019 afholdt et arrangement/webinar om Havarikommissionens undersøgelser i forbindelse med togulykken på Storebælt den 2. januar 2019.

Som en fortsættelse af dette første arrangement/webinar følger her del 2 om Havarikommissionens videre undersøgelser. Det skyldes, at der i januar 2021 indtraf endnu en hændelse vedrørende svigt af den låsemekanisme, som skal sikre, at en sættevognstrailer forbliver på sin plads på en lommevogn, der transporteres af et tog. En bilist, der var på vej over Storebæltsbroen, fik øje på en kraftigt vippende sættevognstrailer og slog alarm ved at ringe 112.

Hvordan kunne det ske igen? Hovedbolten på en sættevognstrailer, der var placeret på en lommevogn under en godstransport på Storebæltsbroen (Vestbroen), forlod under kørsel dens position i lommevognens skammel, hvorved sættevognstraileren ikke længere stod fastholdt.

Program:
1. Kort introduktion til Havarikommissionen
2. Storebæltsulykken 2. januar 2019. Konklusion, anbefalinger og status på arbejdet med anbefalingerne
3. Hændelsen på Storebælt den 13. januar 2021, herunder hvad der skete og de fakta, der foreligger.
4. Ligheder og forskelle på de 2 hændelser
5. Det videre forløb i undersøgelserne

Oplægsholder
Bo Haaning, Souschef for Havarikommissionen, Leder for jernbaneenheden

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: 
Din e-mail adresse vil efter tilmelding til webinaret blive videregivet til Zoom i USA. Dette sker for at sikre, at kun tilmeldte deltagere kan logge på webinaret. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA, og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse for personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitik tilgængelig her:  https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: IDA Mechanical København, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 27. maj 2021

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 26. maj 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

500


Ledige pladser

419

Arrangementsnr.

339883


Arrangør

IDA Mechanical København


Medarrangører

IDA Mechanical

IDA Rail

IDA Risk

Kurser for studerende