Arrangement

Hilsen fra store HC til lille HC - om forholdet mellem Ørsted og Andersen, om poesi og fysik

Kom og hør et spændende foredrag af Professor Johs. Nørregaard om HC Ørsted og HC Andersen. Andersen beundrede Ørsteds geni i arbejdet med at beskrive de kræfter, som var i naturen og en del af naturens store åndelige kraftfelt.

Nyborg Strand Hotel, Nyborg

Torsdag d. 24. september 2020

Kl. 17:00 - 20:00

Fra 280 kr.

I inviteres til et spændende foredrag af Professor Johs. Nørregaard, SDU H.C. Ørsted som har jubilæum i år.

HC Andersen og HC Ørsted var nære venner, der gensidigt inspirerede og beundrede hinandens værk. Ørsted så straks det geniale i de ’små, mærkelige historier’, da Andersen udsendte sine første ”Eventyr; fortalte for Børn” i 1835, mens samtidens litterære kritikere var skeptiske. Andersen beundrede til gengæld Ørsteds geni i arbejdet med at beskrive de kræfter, som var i naturen og en del af naturens store åndelige kraftfelt. Andersen var inspireret og betaget af samtidens teknisk-videnskabelige landevindinger, men samtidig skræmt fra vid og sans over de forvandlinger, dampmaskinen ’(Mester Blodløs’) og elektromagnetisme ville forårsage. ”Vi lever i Sandhed i Eventyrets Tiid”, sagde Andersen og henviste til sin fascination af naturvidenskabens åbning af en ny verdensorden. Ørsted var til gengæld belæst i filosofi og filologi. Begge HC'ere var en del af en samtid, der så naturvidenskab, poesi og filosofi som områder, der ikke måtte skilles.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.

Efter det spædende foredrag byder kokken på en let anretning som i 1800-tallet: Benløse fugle, Æggekage med flæsk, æblekage med syltetøj og sigtebrød.

Drikkevarer er for egen regning.

På vegne af Kulturudvalget

Per Olesen /Ole Nielsen

Hvor

Nyborg Strand Hotel

Østerøvej 2

5800 Nyborg

Faciliteterne er tilpasset gældende regler om corona


Hvornår

Torsdag d. 24. september 2020

Kl. 17:00 - 20:00


Pris

Ledig

280 kr.

IDA-medlem

280 kr.

Seniormedlem

280 kr.

Studiemedlem

280 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 22. september 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

50


Ledige pladser

36

Tilvalg

Ledsager

330 kr.

Arrangementsnr.

337722