Webinar

Historien om den danske industri- og ingeniørvirksomhed Radiometer

Radiometer blev grundlagt i 1935 af to unge civilingeniører, Carl Schrøder og Børge Aagaard Nielsen, og har formået at tage turen fra mellemkrigstidens beskyttende importregulering frem til 00’ernes globale konkurrencevilkår..

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 21. oktober 2020

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Tilmeldingsfrist 21. oktober 2020 - kl. 00:00

Radiometer blev grundlagt i 1935 af to unge civilingeniører, Carl Schrøder og Børge Aagaard Nielsen, og har formået at tage turen fra mellemkrigstidens beskyttende importregulering frem til 00’ernes globale konkurrencevilkår. Teknologihistorisk er Radiometer interessant og fortsat relevant som eksempel på succesfuld markedstilpasning, tidlig eksportorientering og videnskabeligt udsyn. Det oprindelige forretningsgrundlag – elektriske måleapparater til radiofabrikker – blev suppleret med elektrokemiske måleapparater til bestemmelse af pH-værdien i vandige opløsninger efter en henvendelse fra Carlsberg Laboratorium, der i kølvandet på den københavnske polio-epidemi 1952-53 blev fundament for en tredje produktlinje, kliniske apparater til bestemmelse af niveauet for blodgasserne ilt og kuldioxid i blodprøver fra kritisk syge patienter. 

Ved frasalget i 2004 til amerikanske Danaher var Radiometer verdens førende producent heraf, og Hasse Lundgaard Andersen, der i maj 2020 udkom med bogen Livsværk: Radiometer 1935-2004 på Gads Forlag, belyser i foredraget det dynamiske samspil mellem bratte skift i markedsmæssige rammevilkår, teknologisk fornyelse, organisatoriske ændringer og generationsskifte-problemer, der har givet den danske industrivirksomheds udvikling en høj grad af uforudsigelighed, men dermed også en særlig fascinationskraft.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Historisk Teknologi, HITEK

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 21. oktober 2020

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 21. oktober 2020

Kl. 00:00


Antal pladser

1000


Ledige pladser

973

Arrangementsnr.

337592