Arrangement

Holmene skal skabe Nordeuropas mest bæredygtige erhvervsområde

Vi skal høre om visionen for Holmene, som vil komme til at bestå af ni øer med plads til 380 virksomheder og 12.000 arbejdspladser. Holmene er udset til at blive et af Nordeuropas største, grønneste og mest innovative erhvervsområder tæt på København.

IDA Mødecenter, København V

Torsdag d. 22. oktober 2020

Kl. 17:30 - 21:00

Gratis

Et nyt erhvervsområde hvilende på ni kunstige øer. Det er visionen bag Holmene, som Hvidovre Kommune har på tegnebrættet. . De ni øer vil have fokus på bæredygtighed, symbioser og klynger og bliver en stærk, grøn vækstmotor for hele landet. Der er i visionen planer om at samle hovedstadens spildevand på en ø, Green Tech Island.

Connie Kirkegaard Nielsen, projektleder for Holmene i Hvidovre Kommune, vil fortælle om visionen bag fremtidens erhvervsområde samt give en dugfrisk status på projektet.

Det er en historisk vision, Hvidovre Kommune står med, og Holmene har allerede fået stor opmærksomhed fra mange dele af verden.
Jordopfyldningen starter allerede i 2022 og alt skal være færdigt 2040. De nye holme skal efter planen sætte fart på erhvervsudviklingen tæt på København, og projektet vil blive til virkelighed som et partnerskab mellem Hvidovre Kommune samt investor f.eks. en pensionskasse.

Visionen er at skabe Nordeuropas største grønne erhvervsområde med fokus på bæredygtighed, symbioser og klynger. Holmene bliver en stærk, grøn vækstmotor for hele landet og vil styrke Danmarks internationale konkurrenceevne samt skabe investeringer og sikre højt kvalificeret arbejdskraft.

Holmene vil skabe vækst for Danmark. Der vil komme op imod 12.000 nye arbejdspladser med en afledt beskæftigelsesforøgelse på op til 30.000 personer og en samlet forventet BNP-effekt på op til 54 mia. kr. Desuden understøtter Holmene efterspørgslen efter erhvervsarealer centralt i hoved-staden og mulighederne for, at Danmark kan fastholde styrke positioner indenfor afgrænsede erhvervskategorier som fx pharmaindustrien og green tech branchen.
Holmene giver desuden med sin unikke placering mulighed for sammenhængskraft mellem forskning og produktionsudvikling.

Øerne er tæt placering til international lufthavn (13 km) og godt motorvejsnet.• Stort rekrutteringsgrundlag, 650.000 personer bor indenfor en afstand af 10 km.• Nærhed til vidensinstitutioner. Alle er repræsenteret inden for en afstand af 23 km.• Mulighed for at tænke bæredygtigt, indgå i klynge- og symbiosedannelser samt anvende ny teknologi.• Naturarealer som skaber livskvalitet for ansatte på Holmene, lokale foreninger og øvrige borgere

Program:

17.30 foredrag v. Connie Kirkegaard Nielsen

18.30-19.00 sandwich og drikkevarer

19.00 diskussion og spørgsmål til kl 20.00

 

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V


Hvornår

Torsdag d. 22. oktober 2020

Kl. 17:30 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 20. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

45


Ledige pladser

8

Arrangementsnr.

337185


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

Bygningsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland

IDA Byg

IDA Elteknik

IDA Trafik og byplan

IDA Verdensmål