Webinar

How to #1: Privatlivsindstillingerne på din iPhone og iPad

Vidste du, at der er standardindstillinger, du kan bruge til at begrænse dataindsamlingen og højne sikkerhed på din iPhone eller iPad? Vi viser dig hvordan du kan få styr på det.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 22. oktober 2020

Kl. 16:00 - 17:00

Gratis

En Smartphone er smart, fordi den giver dig underholdning, mens den i baggrunden analyser din adfærd og via misvisende og ofte forvirrende opsætning og design få dig til at sige ja til ting, du ren faktisk ikke ønsker at dele med bl.a. Facebook, Apple, Google. Disse og andre virksomheder ønsker nemlig at blive endnu smartere ved at i skjul samle data om din færden og brugen af tjenester og APPs helt uden at informere dig om det. De vil også rigtig gerne kunne tjene annoncekroner fra annoncører for at vise dig reklamer baseret på din adfærd. Uanset om du så i forvejen har betalt for produktet eller ej. Derfor vil de gerne høste flere af dine data, end du selv måske har lyst til at give dem.

Heldigvis er der en del indstillinger på din Smart device, der kan begrænse, hvilke data du ufrivilligt deler. Det gælder uanset hvilket mærke, du bruger. Men det kan være svært for den enkelte at overskue, hvordan man får opsat indstillingerne rigtigt. Ikke mindst fordi det er forskelligt fra telefon til telefon, computer til computer og i øvrigt også ændrer sig over tid. Vi vil guide dig igennem indstillinger på iPhone og iPad, så du får bedre overblik og kontrol med dine data.

Målgruppe:
Denne webinar for alle dem, som er lidt forvirret over indstillinger i sin iPhone og iPad og har svært ved at finde rundt i det. Denne webinar er også for dem, som vil vise sine børn, hvordan man kan være mere bevidst om privacy ved at aktiv slå vise indstillinger til. Og dette webinar er for dem, som vil give en praktisk og konkret introduktion til mere kontrol over sin device til sine forældre og bedsteforældre.

Faktisk kan du samle hele familien foran skærmen, så I alle sammen får kigget på jeres indstillinger.

Hvad lærer du på webinar:

  • Vi viser dig de væsentligste indstillinger, der findes på en iPhone og iPad
  • Vi taler om, hvilke spørgsmål, du kan stille dig selv, når du installerer en ny app
  • Vi udforsker, hvad det vil sige, at vi tillader baggrundsaktivitet for Apps

Materialer:
Det eneste du skal gøre klar er dig selv og din iPhone og/eller iPad. Der er ikke krav eller forudsætninger om at du skal være en haj til indstillinger på din device.

Spørgsmål ved tilmelding:
Ved tilmelding bliver du spurgt om, hvad er din største udfordring med opsætning af privacy indstillinger. På den måde målrettet vi webinaret til de konkrete behov og misforståelser.

Underviser:
Lea er selvudnævnt sølvpapirshat og iPhonebruger. Hun har derfor brugt tid på at sætte sig ind i, hvilke muligheder man har for at begrænse dataindsamlingen, og vil bruge en lille time til at dele ud af egne tips og tricks.

Om IDA Databeskyttelse:
IDA Databeskyttelse er IDAs nyeste fagtekniske netværk på fokus for praktiske og korte webinar om, hvad du kan gøre for at opnå højere privacy og bedre sikkerhed omkring dine data, både som privat person og på din arbejdsplads. Vores medlemmer er ingeniører, it-sikkerhedsfolk, UX’er, jurister, økonomer, undervisere og tekno-antropologer, hvorfor vi stræber efter at give dig konkrete gode råd og vejledning fra de forskellige faglige vinkler men forankret i din hverdags virkelighed. Så overvej lige om du vil være medlem af IDA Databeskyttelse.

-----------------------------------------

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA Databeskyttelse.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 22. oktober 2020

Kl. 16:00 - 17:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 21. oktober 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

879

Arrangementsnr.

338157


Arrangør

IDA Databeskyttelse


Medarrangører

Bygningsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland

El- & IT-gruppen, IDA Nordsjælland

Fødevaregruppen, IDA Nordsjælland

IDA Connect

IDA Fyn

IDA IT

IDA København

IDA Lederforum

IDA Nord

IDA Nordsjælland

IDA Proces

IDA Selvstændig

IDA Sjælland

IDA Syd

IDA Vestjylland

IDA Young Professionals

IDA Østjylland

Kurser for studerende

ManifiQue, IDA Sjælland

Miljøforum, IDA Nordsjælland

Produktionsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Nordsjælland