Arrangement

Hvordan får vi flere kvinder i den naturvidenskabelige forskning?

Kom til debat med IDAs formand Thomas Damkjær Petersen, Maja Horst, professor, DTU/KU, Mette Fjord Sørensen, underdirektør, DI, og Henrik Bindslev, dekan, SDU om, hvad manglen på kvinder i STEM-forskning har af konsekvenser - og hvad vi kan gøre

IDA Conference, København V

Onsdag d. 11. november 2020

Kl. 09:45 - 12:00

Gratis

Tallene taler deres tydelige sprog. 
Selvom der både i erhvervslivet og på universiteterne efterspørges kvinder med STEM-kompetencer, så er det stadigvæk en mandsdomineret verden. 
Selvom procentdelen af kvinder på STEM-uddannelser er stigende, så var det i 2019 kun 34 procent af alle STEM-studerende, der var kvinder.

Det samme billede tegner sig, når man kigger på den danske forskerverden. Ud af knap 2.500 ansatte professorer på de danske universiteter er kun 23 procent kvinder. Ifølge Uddannelses- og forskningsministeren så er fordelingen mellem mænd og kvinder lige blandt forskere på ph.d.-niveau, men der er færre kvinder, som stiger i graderne inden for forskning. Særligt slemt står det til med antallet af kvindelige professorer inden for STEM-fagene.

Men hvor forsvinder kvinderne hen i den danske forskningsverden? Hvori ligger problemerne ved så få kvinder i den danske forskning? Og svækker det også det danske erhvervsliv?

De spørgsmål, og mange flere, skal paneldeltagerne forsøge at svare på i denne debat, hvor de samtidig skal komme med konkrete løsninger på, hvordan problemerne løses. Arrangementet afholdes fysisk og vil også blive direkte transmitteret - for at være med online, tilmeld dig arrangement nr. 338337 ved at klikke her.

Paneldeltagere:
  • Maja Horst, professor i ansvarlig teknologi på DTU og i forskningskommunikation på KU
  • Mette Fjord Sørensen, underdirektør i Dansk Industri med ansvar for forskning, innovation, uddannelse og mangfoldighed
  • Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA
  • Henrik Bindslev, dekan for Det Tekniske Fakultet på SDU
Ordstyrer: 

Lone Frank, videnskabsjournalist


Program:

9.45-10.00: Kaffe og croissant til at tage med ind i salen

10.00-12.00: Paneldebat og Q&A 


Arrangementet er en del af Diversity in Tech and Science - IDAs fokus på hvordan vi øger diversitet inden for STEM-området. Sæt kryds i kalenderen d. 9.12., hvor vi afholder årets konference og uddeler Agnes og Betzy-prisen til et IDA-medlem, der har gjort en forskel for ligestilling i STEM.


HCØ2020
I 2020 fejrer Danmark 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Paneldebatten er del af det landsdækkende formidlingsinitiativ HCØ2020, der gennem en lang række aktiviteter markerer både elektromagnetismens, naturvidenskabens, teknologiens og nysgerrighedens betydning for vores samfund.

Corona-forholdsregler

I IDA tager vi alle forholdsregler for at begrænse Corona-smitte og således også ved dette arrangement. Al forplejning indtages siddende ved sin plads, og du bedes selv medbringe mundbind, der skal bæres til og fra din plads i lokalet.

Afstandskravene er indregnet, og lokalet, hvor arrangementet foregår, er indrettet og rengjort efter gældende regler.

Download gerne SmitteStop-app'en og husk at give IDA besked, hvis du efterfølgende har mistanke om, at du er smittet via mit.ida.dk/corona 


Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 11. november 2020

Kl. 09:45 - 12:00


Pris

TR

0 kr.

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 10. november 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

80


Ledige pladser

44

Arrangementsnr.

338247


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Design og Innovation

IDA PhD

IDA Verdensmål

IDA Young Professionals

Kurser for studerende