Arrangement

Ingeniørerne og det britiske imperium

Ingeniørerne og det britiske imperium v/ Casper Andersen, lektor i idéhistorie, Aarhus Universitet Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

IDA Mødecenter, København V

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Tilmeldingsfrist 30. oktober 2020 - kl. 23:55

Ingeniørkunst og imperier hænger tæt sammen. Tænk bare på det romerske imperiums veje og vand-veje. Forbindelserne var også tætte i det britiske imperium, der i løbet af 1800-tallet blev det største imperium verden endnu har set. I foredraget vil Casper Andersenfortælle om, hvilken rolle imperiets ingeniører spillede i en tid, hvor de store besiddelser blev holdt sammen af jernbaner, telegrafer, dampskibe og militærteknologier.

Forbindelserne gik også den anden vej forstået på den måde, at mens ingeniørerne formede imperiet, så formede imperiet også ingeniørerne. I takt med at imperiet voksede blev den britiske ingeniørprofession en imperial profession med hensyn til uddannelse, karriereveje og forretnings-modeller. Det gjaldt også i forhold til ingeniørernes selvforståelse, deres plads i populærkulturen og i litteraturen - ja selv placeringen af de rådgivende ingeniørers kontorer hjemme i London hang nøje sammen med imperiet.

Ingeniørernes historie viser, at imperiet eksisterede både ude i kolonierne og hjemme i Storbritannien. Den historie vil Casper Andersen fortælle blandt andet med udgangspunkt i sin bog British Engineers and Africa 1875-1914 (London: Pickering & Chatto 2011)

Du behøver ikke være IDA medlem for at deltage i arrangementet. Tryk på tilmelding og opret dig, så er du tilmeldt arrangementet.

_____________________________________________________


GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsmail. Så går du ikke glip af alle de spændende kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg, vi afholder hvert år.

TILMELD DIG HER

Du kan sagtens modtage nyhedsmailen, selvom du ikke er IDA medlem - det er åbent for alle.

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V

Se mødetavlen


Hvornår

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 30. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

45


Ledige pladser

0

Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

336740