Webinar

Ingeniørerne og det britiske imperium

Ingeniørkunst og imperier hænger tæt sammen. I foredraget vil Casper Andersen fortælle om, hvilken rolle imperiets ingeniører spillede i en tid, hvor de store besiddelser blev holdt sammen af jernbaner, telegrafer, dampskibe og militærteknologier.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Tilmeldingsfrist 04. november 2020 - kl. 00:00

Ingeniørkunst og imperier hænger tæt sammen. Tænk bare på det romerske imperiums veje og vand-veje. Forbindelserne var også tætte i det britiske imperium, der i løbet af 1800-tallet blev det største imperium verden endnu har set. I foredraget vil Casper Andersen fortælle om, hvilken rolle imperiets ingeniører spillede i en tid, hvor de store besiddelser blev holdt sammen af jernbaner, telegrafer, dampskibe og militærteknologier.

Forbindelserne gik også den anden vej forstået på den måde, at mens ingeniørerne formede imperiet, så formede imperiet også ingeniørerne. I takt med at imperiet voksede blev den britiske ingeniørprofession en imperial profession med hensyn til uddannelse, karriereveje og forretnings-modeller. Det gjaldt også i forhold til ingeniørernes selvforståelse, deres plads i populærkulturen og i litteraturen - ja selv placeringen af de rådgivende ingeniørers kontorer hjemme i London hang nøje sammen med imperiet.

Ingeniørernes historie viser, at imperiet eksisterede både ude i kolonierne og hjemme i Storbritannien. Den historie vil Casper Andersen fortælle blandt andet med udgangspunkt i sin bog British Engineers and Africa 1875-1914 (London: Pickering & Chatto 2011)

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Historisk Teknologi, HITEK


Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 00:00


Antal pladser

1000


Ledige pladser

971

Arrangementsnr.

337593