Arrangement

Insekter - er de til fare? Nej, dem spiser vi da bare! - Part 1 TI Aarhus

Opdrættede insekter – What the buzz is all about - PART 1. Hvad skal vi leve af i fremtiden, hvis vi vil have større bæredygtighed og forbedre klimaforholdene? Kan insekter være en mulighed? To gange i november måned sætter vi fokus på insektindustrien.

Teknologisk Institut, Aarhus C

Mandag d. 01. november 2021

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 0 kr.

Hvordan ser industrien og forskningen ud i dag, og hvad vil fremtiden bringe? Vi dykker ned i muligheder og udfordringer for de forskellige måder, hvorpå insektindustrien kan bidrage til cirkulære forretningsmodeller, og kommer omkring marked, sikkerhed, lovgivning, teknologi og biologi.

Hvad er Danmarks position, og hvordan kan insektindustrien blive det næste store eksporteventyr?

Teknologisk Institut fokuserer på at forbedre og anvende viden om insektbiologi til optimering af avl og opdræt af insekter for at åbne nye bæredygtige muligheder i den hurtigt voksende industri. I et af de nuværende projekter, Revivable Eggs by Cryopreservation for Insect Production Enhancement (RECIPE), fokuserer vi på at udvikle banebrydende teknologier til kryopræservering af BSF -æg og suspension af BSF -larver. Alt sammen for at forstærke og konsolidere reproduktion og muliggøre implementering af mindre og mere effektive opdræts-enheder i omkring lokale ​​affaldsstrømme.

DTU Fødevareinstituttet forsker i bæredygtige løsninger til produktion af sunde og sikre foder- og fødevarer. Instituttet bidrager til udviklingen af en bæredygtig insektproduktion i Danmark gennem et tæt samarbejde med myndighederne omkring de lovgivningsmæssige barrierer og muligheder.
Der fortælles om lovgivningsmæssige udfordringer ift. dyrkning og anvendelse af insekter, og om de mikrobiologiske og kemiske risici, som potentielt spænder ben for insektproduktionen. 

Foredragsholdere: Jonas Lembcke Andersen, TI, Aarhus Lars-Henrik Lau Heckmann, SKOV Annette Nygaard, DTU Fødevareinstituttet Heidi Amlund, DTU Fødevareinstituttet
 

Arrangementet afholdes hos Teknologisk Institut, Kongsvang Alle 29, 8000 Aarhus, Bygning 1 lokale 1.5.12. 

Arrangementet er gratis for medlemmer af IDA og består af spændende indlæg om insektindustrien. Undervejs en pause, hvor der vises en film om "staldene" for insekter, mens der serveres en let anretning.

Til slut er der mulighed for en rundvisning på TI.

OBS. Hvis man udebliver fra arrangementet uden afbud, vil man blive faktureret kr. 200.

Arrangør: Nils Rude Petersen, Fødevaregruppen IDA Nordsjælland

Mail: rude-p@hotmail.com

Mobil: 42 44 85 09 / 42428509

Hvor

Teknologisk Institut

Kongsvang Allé 29

8000 Aarhus C


Hvornår

Mandag d. 01. november 2021

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Ikke IDA-medlem

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 25. oktober 2021

Kl. 00:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

91

Arrangementsnr.

341968


Arrangør

Fagteknik, IDA Nordsjælland


Medarrangører

IDA Food Network

IDA Levnedsmiddelselskabet

IDA Verdensmål