Arrangement

Insekter - er de til fare? Nej, dem spiser vi da bare! - Part 2 AU Foulum

Opdrættede insekter – What the buzz is all about - PART 2. Hvad skal vi leve af i fremtiden, hvis vi vil have større bæredygtighed og forbedre klimaforholdene? Kan insekter være en mulighed?

AU Foulum, Tjele

Mandag d. 22. november 2021

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 0 kr.

Hvordan ser industrien ud i dag, og hvad bringer fremtiden? Vi dykker ned i muligheder og udfordringer for forskellige måder, hvorpå insektindustrien kan bidrage til cirkulære forretningsmodeller, og kommer omkring marked, sikkerhed, lovgivning, teknologi og biologi.

Hvad er Danmarks position, og hvordan kan insektindustrien blive det næste store eksporteventyr?

AU Foulum giver indsigt i det biologiske potentiale og udvikling, herunder livscyklus for insekter, foder, vækst og effektivitet samt reproduktion.

Det er en vigtig pointe, at hver art kræver selvstændig vden og forskning. Der skal udvikles management, fodring, automation, staldinventar mv. som er specifikt for den enkelte art. 

På AU Foulum arbejdes med at tilpasse larvernes diæt, så foderudnyttelsen forbedres. I det nuværende projekt, støttet af GUDP, skal vi først balancere makronæringsstofferne og derefter aminosyrerne i eksperimentelle substrater. På sigt ønskes at forbedre fluernes genetik, så både substrater og fluer tilpasses hinanden. Formålet er at mindske fodermængden, især mængden af den protein, der fodres til larverne.

Enorm Biofactory A/S har som mål at blive nordens største insektfabrik og producere 100 tons larve-biomasse om dagen i 2023.

Vi hører iværksætterhistorien om virksomheden og de bump, der har været på vejen som firstmover i en ny industri og om dens snarlige rejse fra start-up til scale-up.

Arrangementet afholdes på DTU, Foulum

Arrangementet er gratis for medlemmer af IDA og består af spændende indlæg om insektindustrien. Undervejs en pause, hvor der vises en film om "staldene" for insekter, mens der serveres en let anretning.

Til slut er der mulighed for en rundvisning i staldene på AU.

OBS. Hvis man udebliver fra arrangementet uden afbud, vil man blive faktureret kr. 200.

Arrangør: Nils Rude Petersen, Fødevaregruppen IDA Nordsjælland

Mail: rude-p@hotmail.com

Mobil: 42 44 85 09 / 42428509 

 
 

Hvor

AU Foulum

Blichers Alle 20

8830 Tjele


Hvornår

Mandag d. 22. november 2021

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Ikke IDA-medlem

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 15. november 2021

Kl. 23:55


Antal pladser

100


Ledige pladser

99

Arrangementsnr.

342146


Arrangør

Fagteknik, IDA Nordsjælland


Medarrangører

IDA Food Network

IDA Levnedsmiddelselskabet

IDA Verdensmål