Arrangement

Jazz, Jan Harbeck Quartet THE SOUND THE RHYTHM Den Runde Pavillon

Denne jazz-aftenen bliver også en oplevelse ! Jan Harbeck spiller udover egen kvartet med orkestre som Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, The Orchestra, i trommeslageren Snorre Kirks band og senest i DR Big Band. 

Den Runde Pavillon, Brønderslev

Fredag d. 09. oktober 2020

Kl. 18:30 - 22:00

Fra 195 kr.

Tilmeldingsfrist 02. oktober 2020 - kl. 23:55

Vendsyssel-afdelingen byder atter på et efterårets jazz-arrangement består af en buffet samt nedenstående Jazz;

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har tidligere udgivet fire album i eget navn. Han har vundet en ”Danish Music Award”, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Webster pris. Jan Harbeck, og hans gennem en årrække faste gruppe, har længe været en fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader. Jan Harbeck spiller udover egen kvartet med orkestre som Tivolis Big Band, Niels Jørgen Steens Monday Night Big Band, The Orchestra, i trommeslageren Snorre Kirks band og senest i DR Big Band.

Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som han. Thomas Michelsen skrev således i Politiken: ”Vi havde engang Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck!” Og det er egentlig underligt, at den 43-årige tenorsaxofonist ikke tidligere har udgivet en hyldest til ”Big Ben”, der boede i København i en årrække, og som ligger begravet der og stadig inspirerer.

Jan Harbeck dyrker klangen. Når han står foran sit eget eller andres bands, med øjnene lukket og venstre spidse sko helt fremme, lytter han til lyden af sin tenorsaxofon og gruppens helhed. ”Da jeg var ung koncentrerede jeg mig om, hvad jeg skulle spille; nu kommer musikken af sig selv; lyden og tonen er essensen for mig. Den må være fuldtonet, og følelsen skal være der. Ben Webster var min første inspiration, og så kom Paul Gonsalves. Det er den tradition, jeg elsker. Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ” siger Jan Harbeck.

Pianisten Henrik Gunde som bl.a. spiller i DR Big Band modtog sammen med Jan Harbeck den prestigefyldte Ben Webster Prize 2018, og priskoncertens repertoire blev i høj grad inspirationen til at samle musikken på nævnte album. Fire numre er kompositioner af Webster, forholdsvis ukendte men fyldt af blues og swing. ”Virkelig fine numre”, siger Harbeck, ”her handler det om at respektere den stærke melodilinje og bygge sin egen historie ovenpå.” Der er yderligere et Strayhorn nummer, Johnny Come Lately, resten er Harbecks egne.

Eske Nørrelykkes rolige, stædige basfigurer er vigtige for Harbeck. ’Han står på beatet og giver os god plads, ingen lange toner, som kommer i vejen for resten af bandets klang. Ingen i verden spil- ler som Eske.

Morten Ærø er aftenens trommeslager og også med på seneste nævnte album og spiller med stor begejstring og stor inspiration.

”Vi holder af det generøse i musikken, og jeg håber at det sanselige og stemningsfulde rum transcenderes fra pladen til lytteren”, siger Jan Harbeck.

Jan Harbeck (tenorsax)

Henrik Gunde (piano)

Eske Nørrelykke (bas)

Morten Ærø (trommer)

Vi garanterer en femstjernet oplevelse med pianist Henrik Gundes virtuose spil, bassist Eske Nørrelykkes farvede og minimalistiske spillestil og Morten Ærøs opmærksomme trommer. Med Jan Harbeck som kapelmester bliver det en suveræn aften i selskab med de 4 musikere.

 

Pris for IDA medlemmer og ledsager er pr. deltager 195 kr. Drikkevarer er for egen regning.

 

Hvor

Den Runde Pavillon

Nørregade 41 Den Runde Pavillon

9700 Brønderslev


Hvornår

Fredag d. 09. oktober 2020

Kl. 18:30 - 22:00


Pris

Ledig

195 kr.

Medlem

195 kr.

Seniormedlem

195 kr.

Studiemedlem

195 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 02. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

20


Ledige pladser

14

Tilvalg

Ledsager

195 kr.

Arrangementsnr.

337741